10.3.13

Το παραδοσιακό λιώσιμο του γουρουνιού στη Χώρα Τριφυλίας

Ένα από τα παλιά έθιμα στην περιοχή τής Μεσσηνίας, το λιώσιμο του γουρουνιού, αναβιώνει  σήμερα  για μία ακόμα χρονιά στη Χώρα Τριφυλίας.
Η εκδήλωση διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις  των κατασκηνώσεων «ΦΩΤΟΧΑΡΑ » στο Κεφαλόβρυσο.
 Εκεί μέσα σε μεγάλα καζάνια μπήκε το χοιρινό κρέας προκειμένου να βράσει και να τσιγαριστεί όπως γινόταν παλιά στα νοικοκυριά προκειμένου να αποθηκευτεί και να αποτελεί τον γρήγορο μεζέ που θα προσέφεραν στον επισκέπτη, αλλά και το μεζέ που θα απολάμβαναν το καλοκαίρι με ντομάτα και αυγά (καγιανάς).
Στην εκδήλωση βρίσκεται  αρκετός κόσμος και  μετά το φαγοπότι  θα διασκεδάσουν μέχρι αργά το απόγευμα στους παραδοσιακούς ρυθμούς. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το τριήμερο της αποκριάς από το Σάββατο, την Κυριακή με το κυρίως καρναβάλι και την Δευτέρα με την γιορτή της Λαγάνας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου