Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των τριών δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, στο Δίστομο, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Η αντιτρομοκρατική αναζητεί το κρησφύγετο της ομάδας στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Κόρινθο, καθώς εκεί φυλασσόταν το φουσκωτό σκάφος, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.

Το φουσκωτό είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι δράστες είχαν τον χρόνο και σχεδίασαν τη ληστεία με κάθε λεπτομέρεια.

Οι Αρχές ερευνούν επίσης το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, από το οποίο -όπως μετέδωσε το Mega- έχουν εντοπίσει έναν από τους δράστες. Σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, πρόκειται για συνεργάτη του Μαζιώτη και παλαιότερα του Παλαιοκώστα.

Το χρονικό της ληστείας

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας.

Συμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ζήτησαν από τους πελάτες της τράπεζας να βγάλουν στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα, τους είπαν ότι δεν πειράζουν πολίτες, ότι θα πάρουν τα χρήματα και θα φύγουν.

Τελικώς διέφυγαν με 300.000 ευρώ, ενώ πήραν μαζί τους ως ανθρώπινη ασπίδα τον ταμία της τράπεζας, φοβούμενοι ότι είχε πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ασημί τζιπ μάρκας Toyota και κατευθύνθηκαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, όπου τους περίμενε συνεργός τους στο φουσκωτό σκάφος. Πριν επιβιβαστούν στο φουσκωτό έβαλαν φωτιά και έκαψαν το ΙΧ.

Ακολούθως με το ταχύπλοο πέρασαν στην Κορινθία, στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Λίγο πριν την ακτή έριξαν στην θάλασσα τον ταμία της τράπεζας, αφού πρώτα τον ρώτησαν αν ξέρει κολύμπι. 

Αφού έφτασαν στην ακτή, οι δράστες διέφυγαν με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ληστεία στο Δίστομου είναι πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή, το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της τράπεζας.

TO BHMA