21.8.14

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ! Εισπρακτικές με χρέη στο ΙΚΑ θα ...κυνηγούν άλλους οφειλέτες!

Οι εισπρακτικές εταιρίες χρωστάνε στο ΙΚΑ και όμως θα κλιθούν σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν στα ΜΜΕ να κυνηγούν τους άλλους οφειλέτες του ΙΚΑ και τους επαγγελματίες που χρωστάνε στο ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ανάρτηση του asfalisinet.gr.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ και συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ένα χρόνο πριν, εκφράσαμε την αντίθεση μας σε νομοθετικές διατάξεις που περιλαμβάνονταν στην ίδρυση του ΚΕΑΟ και προέβλεπαν δυνατότητα συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες.
Τα τελευταία 24ωρα, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για πίεση του ΔΝΤ προκειμένου να ανατεθεί το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι προτάσεις αφορούν αποκλειστικά επιδιώξεις του ΔΝΤ, ή υποβάλλονται από ιδιωτικά ντόπια συμφέροντα που επιθυμούν διακαώς να εισέλθουν με κάθε τρόπο στο Δημόσιο και να εκμεταλλευτούν δομές «φιλέτα», απομυζώντας το κράτος και τον λαό.
Η πολιτική όμως της σημερινής κυβέρνησης, αποστελέχωσης – διάλυσης και απαξίωσης του Δημοσίου, ευνοεί την ύπαρξη τέτοιων επιδιώξεων, που αποτελούν ωμή παρέμβαση στο διαφυλαγμένο από χρόνια Δημόσιο Κοινωνικό Χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι «εισπρακτικές εταιρείες» που οφείλουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία τεράστια ποσά, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν και με κανένα τρόπο στην λειτουργία του ΚΕΑΟ και να κυνηγούν οφειλέτες προς όφελος τους.
Η είσπραξη των οφειλόμενων από τις επιχειρήσεις, δεν γίνεται σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα τρόμου και εκβιασμού, αλλά με μια γενναία πάγια νομοθετική ρύθμιση (κεφαλαιοποίηση των οφειλόμενων εισφορών και 100 έως 120 δόσεις) που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα ένταξης σε όλους τους υπόχρεους, συγχρόνως δε με την αλλαγή των γενικότερων χαρακτηριστικών ύφεσης και συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας που απειλούν το λαό και τη χώρα, κάτι που δεν φαίνεται, παρά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της συγκυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν την διάλυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης.
Θα αποτρέψουμε τέτοια σενάρια με κάθε κόστος και με κάθε μέσον».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου