21.8.14

Συλλήψεις για εμπορία ανήλικων στη Ρόδο

Για εμπορία ανθρώπων κατηγορείται 54χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, επειδή εξωθούσε στην επαιτεία τρία ανήλικα παιδιά Ρομά ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.
Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανήλικων παιδιών γιατί τα εξέθεταν σε κίνδυνο και τους επέτρεπαν να επαιτούν, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.
Πέραν του 54χρονου συνελήφθησαν ένας 29χρονος Ρομά και μία 35χρονη Ρομά. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων - αποτροπής από επαιτεία και έκθεση σε κίνδυνο.
Ο 54χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να παραλαμβάνει τρία ανήλικα παιδιά, Ρομά (ηλικίας 3 έως 11 ετών) από τους γονείς τους, οι οποίοι διέμεναν παράνομα σε εγκαταλειμμένη δημοτική κτηριακή εγκατάσταση στην πόλη της Ρόδου, με σκοπό να τα προωθήσει στην επαιτεία.
Ο δράστης τοποθετούσε τα ανήλικα παιδιά σε πολυσύχναστα σημεία της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, όπου εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τα εφοδίαζε με πλακάτ - επιγραφές. Στην συνέχεια τα επιτηρούσε και εισέπραττε τα χρήματα για προσωπικό του όφελος, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στα ανήλικα παιδιά την απολύτως απαραίτητη τροφή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου