21.8.14

Μυστήριο ή θαύμα με το καντήλι της Παναγιάς και μια μαυροφορεμένη ...

Ένα φαινόμενο το οποίο οι πιστοί το αποδίδουν σε θαύμα σημειώθηκε χθές το βράδυ στην εκκλησία της Κρεμαστής στην Ρόδο. 
Μάλιστα οι καμπάνες της εκκλησίας άρχισαν να χτυπούν γύρω στις 11,15΄, κάνοντας πολύ κόσμο να σπεύσει στην εκκλησία προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τι ακριβώς είχε συμβεί.
Σύμφωνα πάντως με όσα μάθαμε, μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, τοποθετήθηκε χθες βράδυ η παλιά καντήλα (η οποία τοποθετείται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες).

Χθές, λοιπόν, βράδυ, η καντήλα αυτή άρχισε να κουνιέται, κάτι που το παρατήρησε η καντηλανάφτισσα της εκκλησίας η οποία ενημέρωσε αμέσως τον παπά. Πράγματι όταν διαπίστωσε κι αυτός τι ακριβώς συνέβαινε έβαλε το πετραχήλι προκειμένου να κάνει παράκληση.

Όμως, μετά από λίγη ώρα συνέβη και κάτι άλλο, το οποίο αποτέλεσε αιτία για να χτυπήσουν οι καμπάνες! 

Εμφανίστηκε μια μεγάλη σκιά μαυροφορεμένης γυναίκας η οποία κάλυψε ένα μεγάλο μέρος της Παναγίας, και επίσης τον άγγελο που είναι δεξιά της, το οποίο αποτέλεσε αιτία για να χτυπήσουν οι καμπάνες!

Όπως ήταν φυσικά, μέσα σε λίγα λεπτά η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που πήγε να δει από κοντά τι ακριβώς συνέβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιχείρησαν να βγάλουν φωτογραφίες με φλας δεν τα κατάφεραν καθώς "χανόταν" η σκιά!

Βέβαια, για όλα αυτά αναμένεται να ενημερωθεί και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης (ήδη μπορεί να έχει συμβεί αυτό), προκειμένου να πάει και ο ίδιος για να δει από κοντά όλα αυτά που αναφέραμε πιο πάνω.

Εκείνο, πάντως, που παρατηρήθηκε είναι ότι ο κόσμος μιλούσε πλέον για θαύμα και φυσικά έσπευδε για πολύ ώρα ν΄ ασπαστεί την εικόνα της Παναγίας.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου