22.8.14

Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες - Ελεύθερος αφέθηκε ο όμηρος της ληστείας στο Δίστομο

Ποιους βλέπει η Αστυνομία πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο - Πέταξαν στη θάλασσα το ταμία και του είπαν: «Τώρα κολύμπα»(φωτό)Πέταξαν στη θάλασσα το ταμία και του είπαν: «Τώρα κολύμπα»

Ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων πιθανολογείται ότι είναι οι ληστές του Διστόμου οι οποίοι το μεσημέρι εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο, φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ.
Κατά τη διαφυγή τους πήραν ως όμηρο τον ταμία, τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγο αργότερα και στη συνέχεια, αφού έφυγαν με φουσκωτό από την περιοχή Ποταμός, βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου αποπειράθηκαν να κάψουν το σκάφος και εξαφανίστηκαν με δύο οχήματα. Οι τρεις δράστες εισέβαλαν στην Εθνική τράπεζα και υπό την απειλή όπλων άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και πήραν ως όμηρο τον ταμία καθώς πίστεψαν ότι είχε πατηθεί από τους υπαλλήλους το κουμπί κινδύνου. Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα. Το τζιπ φαίνεται να είχε κλαπεί πρόσφατα, καθώς δεν είχε δηλωθεί η κλοπή του.
Ποιους βλέπει η Αστυνομία πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο - Πέταξαν στη θάλασσα το ταμία και του είπαν: «Τώρα κολύμπα»(φωτό) Στη συνέχεια, μαζί με τον υπάλληλο διέφυγαν μέσω θαλάσσης με φουσκωτό το οποίο βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, μαζί με τον υπάλληλο της τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πέταξαν στη θάλασσα, 100μ. από την παραλία του Κιάτου, ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών στο Ξυλόκαστρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο 35χρονος ταμίας στους αστυνομικούς, μόλις τον έριξαν στη θάλασσα του είπαν "και τώρα κολύμπα". Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη. Τη ληστεία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Οι ληστές εκτιμάται ότι γνώριζαν για το ποσό που υπήρχε στο χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι «είχαν καλή πληροφόρηση».
Τις πληροφορίες αυτές, λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να τις είχε ο καθένας, για το λόγο αυτό οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.
Το φουσκωτό σκάφος πάντως που υπήρχε στην παραλία, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το υποκατάστημα που είχε βάλει ως στόχο, το σημείο αποβίβασής τους στο Λουτρό Ξυλοκάστρου και η εξαφάνισή τους με δύο οχήματα, δείχνει άριστη οργάνωση της ληστείας και έξυπνο σχέδιο διαφυγής, που δεν θα μπορούσε να οργανώσει τυχαία ομάδα ληστών...
Η αστυνομία ερευνά αν υπάρχει και άλλος συνεργός που δρούσε ως «τσιλιαδόρος» αλλά και ο οδηγός του ταχυπλόου. Δεν αποκλείεται να υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας. Ο τρόπος δράσης των ληστών, δηλαδή το γεγονός ότι ήταν οπλισμένοι, έκαψαν το τζιπ και διέφυγαν με ταχύπλοο θυμίζει έντονα μια ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες το 2012 από την ομάδα Μαζιώτη στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Πετρακάκος. Μετά τη ληστεία ο Μαζιώτης και ο συνεργός του είχαν διαφύγει με ταχύπλοο.
Κοινά στοιχεία υπάρχουν και με τη ληστεία στις 5 Ιουνίου στο Συκούριο, και στην οποία είχε πάρει μέρος ο Νίκος Μαζιώτης και γι΄αυτή στις Σπέτσες το 2012,
Επίσης, στοιχεία των ληστείων, παραπέμπουν και σε Παλαιοκώστα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου