13.8.14

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας εντάχθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ.Μενέλαου Δασκαλάκη μέσω του προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης συνολικού προϋπολογισμού 416.000€.

Πρόκειται για πρόταση που είχε υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, αξιολογήθηκε θετικά από την Διαχειριστική Αρχή και αρχές του επόμενου μήνα θα δημοσιευτεί η διακήρυξη του έργου.

Κορμός της πρότασης αποτελεί η αυτοματοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών στην καθημερινή λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Οι διαδικασίες που θα αυτοματοποιηθούν με την εκμετάλλευση της τεχνολογίας των barcode είναι οι ακόλουθες:

1.  Σήμανση ασθενών κατά την εισαγωγή τους (βραχιολάκι με barcode), ώστε να γίνεται αυτοματοποιημένα η χρέωση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού στην μερίδα τους. Η σήμανση των ασθενών θα πρέπει να μπορεί να χρησιμεύσει και στην παρακολούθηση της ηλεκτρονικής κάρτας ασθενούς.
2.  Διάχυση των ιατρικών πληροφοριών σε γιατρούς. Κατά την επίσκεψη των γιατρών στους ασθενείς, ο γιατρός μπορεί να δει όλο το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ασθενούς. Μπορεί να καταγράψει την διάγνωση του και τις ιατρικές παρατηρήσεις του.
3.  Διάχυση των ιατρικών πληροφοριών στο νοσηλευτικό προσωπικό. Οι «εντολές» του ιατρού, αυτόματα ενημερώνουν το νοσηλευτικό προσωπικό, το φαρμακείο και την υπηρεσία σίτισης του νοσοκομείου.
4.  Έλεγχος υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Κατά την εκτέλεση των ανωτέρω οδηγιών, ηλεκτρονικός έλεγχος αναφορικά με την ορθότητα της εκτέλεσης και μηνύματα οπτικά και ηχητικά για την αποφυγή λαθών είτε από το νοσηλευτικό προσωπικό είτε από άλλους γιατρούς είτε από την υπηρεσία σίτισης.
5.  Παρακολούθηση υλικών (φάρμακα – υγειονομικό υλικό – τρόφιμα).
Α. Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση αποθηκών. Παρακολούθηση των παραλαβών των εμπορευμάτων, παρακολούθηση των αποστολών προς τις κλινικές, απογραφές αποθηκών, χρέωση σε ασθενείς.
Β. Παρακολούθηση εργαλείων και συσκευασιών, μέσα στα χειρουργεία.
Γ. Παρακολούθηση του πάγιου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Τα προσδοκώμενα οφέλη από τα ανωτέρω είναι τα ακόλουθα:

1.  Ασφάλεια ασθενούς, απέναντι στο ανθρώπινο λάθος και ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του ασθενούς.
2.   Μείωση της γραφειοκρατίας.
3.   Έλεγχος των αποθεμάτων και αποφυγή περιττών αγορών.
4.  Αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Με αφορμή την ανωτέρω θετική εξέλιξη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο ξεκινά την επόμενη περίοδο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μέσω της ψηφιοποίησης δεδομένων και αυτοματοποίησης διαδικασιών επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης και ελέγχου κάθε είδους αποθηκευτικού υλικού.

Το έχω δηλώσει επανειλημμένα. Αγαπάμε το Νοσοκομείο μας και θέλουμε να λειτουργεί με σύγχρονους τεχνολογικούς όρους σε όλα τα επίπεδα.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για την ικανότητά τους να υποβάλλουν ώριμες και θετικές προτάσεις που αναβαθμίζουν το Νοσοκομείο μας και του δίνουν άλλη προοπτική»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου