16.8.14

ΤΡΑΓΙΚΟ - 15 άνθρωποι πνίγηκαν σε δύο ημέρες στις Ελληνικές θάλασσες !


Τραγικός απολογισμός: 15 άνθρωποι πνίγηκαν σε δύο ημέρες!

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες με τους πνιγμούς πολιτών. 
Μέσα σε δύο ημέρες έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό 15 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος.
Η ημέρα της Παναγιάς σημαδεύτηκε από ρεκόρ πνιγμών για το 2014, με 10 ανθρώπους να ανασύρονται νεκροί από τα νερά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε το Σάββατο, καθώς έως τώρα ακόμα πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Δεκατρία από τα θύματα ήταν άνδρες και δύο γυναίκες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι.
Από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου έχουν πνιγεί 150 άνθρωποι στις ελληνικές θάλασσες. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν πνιγεί 101 άτομα. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2013 δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας πνιγμός, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού.
Μαζί με τους πνιγμούς του τελευταίου διημέρου, οι πνιγμοί φέτος το καλοκαίρι υπερβαίνουν τους 165.
Αναλυτικότερα, το Δεκαπενταύγουστο, δύο άνθρωποι, 67 και 86 ετών, πνίγηκαν σε παραλίες της Ρόδου, ενώ ακόμα δύο θάνατοι, με θύματα έναν 39χρονο και έναν 58χρονο, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στον «Ποταμό» Επανομής και τη «Σκάλα» Αγίας Τριάδας αντίστοιχα.
Στην Κέρκυρα πνίγηκε μία 82χρονη, στη Σάμο μία 79χρονη, στην Ηλεία ένας άνδρας 71 ετών, στα «Ψαρούδια» Χαλκιδικής ένας άνδρας 82, στην Βάρκιζα ένας 77χρονος και στην Ανάβυσσο ένας 67χρονος.
Το Σάββατο, τα θύματα ήταν ένας 90χρονος στη Χαλκίδα, ένας 69χρονος στο Ρέθυμνο, ένας 50χρονος στο Ηράκλειο, ένας 77χρονος στην Κέρκυρα και ένας 65χρονος στη Μεσσηνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου