Μέχρι και ειδική άδεια σύλληψης εξέδωσαν τα προηγούμενα 24ωρα οι αρμόδιες αρχές για να καταφέρουν να "βάλλουν στο χέρι" το διάσημο κροκόδειλο του Ρεθύμνου, που τον τελευταίο μήνα απολαμβάνει ανενόχλητος τις διακοπές του στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου. Την ερχόμενη Δευτέρα η ομάδα άμεσης επέμβασης που έχει συσταθεί, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο με σκοπό να θέσει σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του σχεδίου για την αιχμαλωσία του Σήφη.
 
Ένας μήνας συμπληρώθηκε αυτές τις ημέρες από την ώρα που έγινε γνωστό ότι στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου στο Ρέθυμνο παραθερίζει ένα τεραστίων διατάσεων ερπετό.
 
Ο λόγος για το Σήφη τον κροκοδειλάκι που μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε και έγινε παγκοσμίως γνωστός και αγαπητός χωρίς καν να το επιδιώξει. Και ενώ όλο αυτό το διάστημα οι εμπλεκόμενοι φορείς καταστρώνουν σχέδια για το πώς θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν το Σήφη, ο επισκέπτης κροκόδειλος πάντα την τελευταία στιγμή καταφέρνει και ξεφεύγει από τις παγίδες των ανθρώπων, που όπως αποδεικνύεται πάντα βρίσκονται ένα βήμα πίσω του...
 
Και επειδή στο εορταστικό τριήμερο που επίκειται οι εμπλεκόμενοι φορείς θεωρούν πως ο Σήφης δεν θα τους δώσει τη χαρά, ούτε με τη Χάρη της Παναγίας να σταματήσει τις διακοπές του στο φράγμα, η ομάδα άμεσης επέμβασης που έχει συσταθεί για την αιχμαλωσία του, έχει ήδη προγραμματίσει να συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο με σκοπό να σχεδιάσει και να θέσει σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του σχεδίου για την αιχμαλωσία του.
 
Στη συνάντηση αυτή θεωρείται βέβαιο πως πλέον θα ζητηθεί και επίσημα η συνδρομή του γνωστού γητευτή των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμει τις τοπικές αρχές για τη σύλληψη του λαθρομετανάστη Σήφη.

  neatv.gr