14.8.14

Συνελήφθη υπάλληλος γιατί ζήτησε «γρηγορόσημο»


Μεσολόγγι: Συνελήφθη υπάλληλος γιατί ζήτησε «γρηγορόσημο»

«Γρηγορόσημο» προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση βεβαιώσεων ολοκλήρωσης δημόσιων τεχνικών έργων ζητούσε υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου, ο οποίος συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για έναν 51χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και της εκβίασης.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά 500 ευρώ, προκειμένου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, να προχωρήσει εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε σε δημόσιο έργο και συγκεκριμένα να εκδώσει βεβαίωση ολοκλήρωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη σήμερα το πρωί στο ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει, από τον καταγγέλλοντα, το προσημειωμένο ποσό των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει και στο παρελθόν διάφορα χρηματικά ποσά, για ανάλογες διεκπεραιώσεις δημοσίων τεχνικών έργων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου