9.1.15

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22-23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ !!!

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org, δείχνουν νέα πιθανή μεγάλη βαρυχειμωνιά αυτή τη φορά με ψύχος αλλά και χιόνια, για μετά τις 22,23 Ιανουαρίου !!

Αυτή τη φορά, τα χιόνια θα είναι περισσότερα σε συνδυασμό με παγωνιά ως και ψύχος στην βόρεια χώρα. Φαίνεται να επηρεάζεται κυρίως η βόρεια Ελλάδα αλλά και παραθαλάσσια τμήματα αυτής, ενώ τα χιόνια στην κεντρική και νότια χώρα, θα πέσουν κυρίως όπως δείχνουν τα στοιχεία του Greek-Weather.Org, σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Αυτή η βαρυχειμωνιά, ενδέχεται να επηρεάσει όλη την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο αλλά και την Θεσσαλία, με πυκνά χιόνια ως και στα πεδινά τμήματα, ενώ μεγάλη υποψηφιότητα για πυκνά χιόνια, θέτουν και παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου. Μάλιστα, ο όγκος του χιονιού που ενδέχεται να πέσει σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ίσως να είναι αρκετά μεγάλος.

Γενικότερα πάντως, πέρα από μία μικρή μεταβολή του καιρού στις 12 με 13 Ιανουαρίου, ο καιρός μέχρι και τις 19 με 20 Ιανουαρίου, θα είναι καλός, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα. Το Greek-Weather.Org, χαρακτηρίζει το χρονικό αυτό διάστημα της καλοκαιρίας, ως Αλκυονίδες μέρες !!

Ως Αλκυονίδες μέρες λέγονται από τους Έλληνες συνηθέστερα ημέρες του Ιανουαρίου κατά τις οποίες επικρατεί ωραίος καιρός με ηλιοφάνεια. Συνηθέστερα όμως καλύπτουν σχεδόν το δεύτερο ήμισυ του Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά, άλλοι επιμένουν να αποδίδουν τη διάρκειά τους σε διάστημα 14 αίθριων ημερών, από τις 15 Δεκεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, στην καρδιά του χειμώνα.

Μετά τις 19 με 20 Ιανουαρίου, φαίνεται σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, να χειμωνιάζει εκ' νέου σε όλη την Ελλάδα, με καταβάσεις ψύχος από την Σιβηρία, σε συνδυασμό με πυκνά χιόνια σε πολλά τμήματα της Ελλάδας, αλλά και πολλές καταιγίδες !!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου