10.1.15

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!! Ο «ξαφνικός έρωτας» της διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό το Σαββατοκύριακο παίζεται το έργο: «Πως λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η εγχώρια διαπλοκή ανακάλυψε τον δρόμο προς την Κουμουνδούρου».

Τεκτονικός σεισμός αυτό το Σαββατοκύριακο στην πολιτική - μιντιακή ζωή της χώρας ή απλά μια ιστορία για πολλά γέλια και για κλάματα;
Πάντως το story υπό τον τίτλο: «Πως λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές η εγχώρια διαπλοκή ανακάλυψε τον δρόμο προς την Κουμουνδούρου», φαίνεται ότι μπαίνει σε καυτά επεισόδια:
  • Επεισόδιο πρώτο: η επίθεση «φιλίας» του ΔΟΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Επεισόδιο δεύτερο: Το Mega, η ναυαρχίδα των σκληρών μνημονιακών αντιλήψεων ντύνεται στα «ροζ».
Το μήνυμα που εκπέμπεται από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συνεννόηση και συμψηφισμούς με τη μιντιακή διαπλοκή.
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς».
Πάει η εποχή που με αντίστοιχα γράμματα διαβάζαμε ότι «Ο Τσίπρας είναι Στάλιν». Μάλιστα τη γραμμή δίνει αυτοπροσώπως ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης, ο οποίος προεξοφλεί τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, επιχειρώντας μάλιστα ιστορική σύγκριση με τις εκλογεύς του 1936 οι οποίες είχαν γίνει κι αυτές μήνα Ιανουάριο.
Στον έτερο κορυφαίο πόλο της διαπλοκή, το Mega, οι εξελίξεις είναι επίσης ραγδαίες και σουρεαλιστικές.
Οι εκδότες του Mega αποφάσισαν φιλική «κυβίστηση» προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ αρχίζει ο σουρεαλισμός. Τη στροφή αναλαμβάνει να υλοποιήσει η... Όλγα Τρέμη, η οποία αποχώρησε τον Ιούλιο με την κατηγορία της «τροϊκανής» δημοσιογράφου. Στο πλευρό της (ελπίζουμε άοπλος και χωρίς μπαζούκας) ο γνωστό Νίκος Ευαγγελάτος.
Οι εκδότες του Mega αποφάσισαν να προτείνουν θέση κεντρικού σχολιαστή στον αρθρογράφο της Αυγής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Θανάση Καρτερό.
Και ιδού έκπληξη. Οι εκδότες του Mega αποφάσισαν να προτείνουν θέση κεντρικού σχολιαστή στον αρθρογράφο της Αυγής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Θανάση Καρτερό.
Σουρεαλισμός; Μόλις πριν από ένα χρόνο, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» ο Καρτερός υπέγραφε πύρινο άρθρο στην Αυγή κατά του Mega και του «Μπομπολόκοσμου» τονίζοντας ότι ο «μπομπολόκοσμος φοβάται τη σκιά του, τους αναρχικούς, τους μπολσεβίκους, τους ταραξίες του ΣΥΡΙΖΑ».
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύσκολο ο γνωστός δημοσιογράφος να αποδεχθεί την πρόσκληση. 
Όπως επίσης είναι ακόμη πιο δύσκολο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να «τσιμπήσει» στο γλύψιμο της διαπλοκής. Το μήνυμα που εκπέμπεται από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συνεννόηση και συμψηφισμούς με τη μιντιακή διαπλοκή.
Και επειδή ο Γκυ Ντεμπόρ, ο συγγραφέας του περίφημου έργου «Η Κοινωνία του Θεάματος», έγραψε ότι «Η πλήξη είναι πάντα αντεπαναστατική», από Δευτέρα θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου