10.1.15

Έρχεται κύμα γρίπης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης που υποστηρίζει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναμένεται αυξητική τάση στα κρούσματα εποχικής γρίπης τις επόμενες εβδομάδες. Το κύμα εποχικής γρίπης αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου 3 μήνες.
Μέχρι σήμερα 8 Ιανουαρίου 2015, 6 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 4 θάνατοι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αναμένεται στην Ελλάδα η κυκλοφορία στελεχών γρίπης τύπου Α(Η3Ν2), Α (H1N1)pdm09, καθώς και στελεχών τύπου Β.
Υπενθυμίζεται, ότι η γρίπη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και γι'αυτό Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού καθ’ όλη την διάρκεια του εφετινού κύματος γρίπης.

Επίσης, τονίζεται η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (π.χ. κάλυψη τουβήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης (π.χ. από

το σχολείο και την εργασία) για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή
μετάδοσης του ιού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.:http://www.keelpno.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου