10.1.15

Αντ. Σαμαράς: Σταδιακές μειώσεις σε φορολογία - ΕΝΦΙΑ, όχι άλλες περικοπές μισθών - συντάξεων

Σχέδιο φορολογικών μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβαρύνουν τα ελλείμματα αλλά θα ενισχύουν την αναπτυξιακή διαδικασία προανήγγειλε σε διακαναλική σύνδεση  ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος  δεσμεύτηκε για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, με χτύπημα της διαφθοράς  και σταδιακή κατάργηση των στρεβλώσεων και των αδικιών. "Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα. Τώρα μπαίνουμε σε ανάπτυξη και θα υπάρχουν αυξήσεις. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο, θα παραμείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε συνολικά τον οδικό χάρτη για την μεταμνημονιακή Ελλάδα που περιλαμβάνει τον οικονομικό σχεδιασμό, τις μεταρρυθμίσεις, τις φορολογικές ελαφρύνσεις και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Εξετάζουμε απαλλαγή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις μέχρι 20.000 ευρώ. Θα καταργήσουμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το πόθεν έσχες από την πρώτη κατοικία. Διερευνούμε την επέκταση της απαλλαγής ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία για να τονώσουμε τον κατασκευαστικό κλάδο. "Η Ελλάδα  έως το 2015 θα ανακτήσει το επίπεδο που είχε πριν την κρίση μέσα από επτά τομείς  αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, ενέργεια και περιβαλλοντικές πηγές, έρευνα και τεχνολογία, ναυτιλία, διαμετακομιστικό εμπόριο και logistics βιομηχανία φαρμάκων. Χρειάζονται 150 δις για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προκύψουν 38 από το ΕΣΠΑ και κοινοτικούς πόρους, 6 από εθνικούς πόρους, 106 από επενδυτές κάθε είδους. Δεν βάζω σε αυτά το ποσό που θα πάρει η Ελλάδα από το πακέτο Γιούνκερ. Άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις είναι 50 δις και 23 από αυτά ήδη έχουν εγκριθεί και προχωρούν. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στόχος του είναι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και ανταγωνιστικότητα παντού:
  
Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: "Εκείνοι είναι ένα ατύχημα που δεν θα συμβεί στην Ελλάδα, θα νικήσουμε τον λαϊκισμό όχι για να διχάσουμε αλλά για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Καλούμαστε να πετάξουμε ή να βουλιάξουμε. Στις εκλογές ο λαός θα επιλέξει ανάμεσα στην ανάπτυξη με Ευρώπη ή στην στασιμότητα και την χρεοκοπία, ανάμεσα στο αύριο που του αξίζει ή στο χθες που τον πληγώνει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου