10.1.15

Παγκόσμιο σοκ από την σφαγή χιλιάδων ανθρώπων στην Νιγηρία

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε την τελευταία δολοφονική επίθεση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ως την πιο φρικιαστική στην ιστορία της. 
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 2000 νεκρούς ενώ οι αναφορές που έρχονται από την Νιγηρία κάνουν λόγο για αναρίθμητα πτώματα και εικόνες φρίκης. 
Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα πιθανολογείται πως ήταν αντίποινα στις επεμβάσεις που κάνει ο στρατός για να αποσπάσει από τους ισλαμιστές την πόλη Μπάγκα. 
Συνολικά αναφέρεται πως οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον 16 χωριών. 
Ένας ντόπιος αξιωματούχος που μίλησε στο CNN αναφέρει πως οι μαχητές έφτασαν απροειδοποίητα στο χωρίο Baga και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. 
"Ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση και εκατοντάδες άλλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ έξω μαίνονταν πόλεμος με εκρήξεις και πυροβολισμούς. 
Ακόμη και τώρα οι θάμνοι είναι γεμάτοι πτώματα" ανέφερε. "Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί και καεί ολοσχερώς" ανέφερε ο γερουσιαστής του Borno, Ahmed Zanna στο NBC News.
 "Όλη η περιοχή καλύπτεται με πτώματα." 
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο τραγικός απολογισμός δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ακριβής μια και δεν έχει γίνει σωστή καταμέτρηση και υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες κάτοικοι που αγνοούνται από την στιγμή που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου