17.4.15

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις 100 δόσεις

Ενεργοποιείται από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους και έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. 
Πρόκειται για τη ρύθμιση η οποία προβλέπει διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών από τόκους, προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων οποίες έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια και τριπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία. Οι οφειλές αυτές προς το δημόσιο έφθασαν το 40% του ΑΕΠ το 2014.

Ειδικότερα, την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας διευκρινίσεις για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους οφειλέτες. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που οφείλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έως 3.000 ευρώ, να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Δίνει, επίσης τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εφόσον ενταχθούν στη ρύθμιση, να παραμείνουν βιώσιμες, όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση κινείται σε πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο και ως προς τον αριθμό των δόσεων, που ανέρχονται σε 100 χωρίς προϋποθέσεις και ως προς το ελάχιστο ποσό καταβολής δόσης, που ανέρχεται στα 20 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου