16.4.15

“KALAMATA:21” - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Eννέα Θεματικές Ομάδες Εργασίας έχουν ήδη συσταθεί, με την καθοδήγηση του Γραφείου Υποψηφιότητας “KALAMATA:21”, με σκοπό τη δημιουργία προτάσεων για την κατάρτιση της Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας για τη δεκαετία 2016-2025. 
Μέσα από αυτή τη διαδικασία δίνεται ο χώρος σε όσους θέλουν να εκφραστούν και να αναρωτηθούν τι θα ήθελαν και οι ίδιοι για την πόλη τους τα επόμενα δέκα χρόνια, δομημένα και με τρόπο που να παράγει αποτελέσματα και σοβαρές προτάσεις.
Οι Ομάδες Εργασίας έχουν πραγματοποιήσει τις πρώτες συναντήσεις τους, αλλά είναι ακόμα ανοιχτές σε νέα μέλη. Η συνεπής συμμετοχή και η παρακολούθηση  μίας Ομάδας Εργασίας, δεν είναι υποχρεωτική αλλά σίγουρα προσφέρει πολλά παραπάνω από ότι μία αποσπασματική συμμετοχή. 
Οι συναντήσεις των Ομάδων Εργασίας γίνονται κάθε εβδομάδα τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται παρακάτω:
Δευτέρα 17:00-19:00 Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες, Συντονιστής: Γιώργος Λαζαρίδης (η συγκεκριμένη ομάδα θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου)
Δευτέρα  19:00-21:00 Εικαστικά, Συντονιστής: Νίκος Ηλιόπουλος
Δευτέρα: 21:00-23:00  Μουσική, Συντονιστής: Σταύρος Βόλλαρης
Τρίτη: 19:00-21:00 Κινηματογράφος/ video art, Συντονίστρια: Αναστασία Λιόκουρα
Τετάρτη: 16:00-19:00 Πολιτιστικές Υποδομές/ Αστικό Περιβάλλον, Συντονιστής: Θανάσης Τζώκας
Τετάρτη: 18:00-20:00 Γράμματα/ Λόγος, Συντονίστρια: Ελένη Βολονάκη
Πέμπτη: 19:00-21:00 Ταυτότητα Τόπου/ Πολιτιστικός Τουρισμός, Συντονιστής: Ανδρέας Ζαγάκος
Παρασκευή: 20:00 -22:00 Δημιουργικές Βιομηχανίες, Συντονίστρια: Γιούλα Σαρδέλη
Σάββατο: 13:00-15:00 Παραστατικές Τέχνες, Συντονιστής: Γιώργος Ηλιόπουλος
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες εργασίας έχουν δημιουργηθεί με αφορμή τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και όχι με σκοπό τη δημιουργία προτάσεων για το έτος 2021, καθώς η χρονιά αυτή θα αποτελεί ένα σταθμό μέσα σε όλη τη στρατηγική που θα κοιτάει και πέρα από το 2021. Με αφορμή λοιπόν τη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά και ανεξάρτητα από αυτή, οι πολίτες οραματίζονται το μέλλον της πόλης τους και μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία Πολιτιστικής Στρατηγικής μέσω των Θεματικών Ομάδων Εργασίας. Η στρατηγική αυτή θα είναι η παρακαταθήκη, η κληρονομία που θα μείνει στην πόλη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διεκδίκησης
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο:

Το Γραφείο Υποψηφιότητας είναι το ανεξάρτητο όργανο στο οποίο ανατέθηκε η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 εκ μέρους της πόλης της Καλαμάτας. 
Το Γραφείο Υποψηφιότητας είναι μια διοικητική δομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, «ΦΑΡΙΣ», που έχει συσταθεί μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με εκτελεστική και λειτουργική αυτονομία από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ».

Αποστολή του Γραφείου Υποψηφιότητας είναι να αναδειχθεί η πόλη της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου