18.4.15

Μόνο ....6 από τους 49 συλληφθέντες στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι φοιτητές


Την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και θεωρούν ότι κακώς υπήρξε αστυνομική παρέμβαση στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σοκάρουν.
Χωρίς πολλά σχόλια, παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Τις τελευταίες ημέρες, από τις αστυνομικές Αρχές, συνελήφθησαν συνολικά (49) άτομα, που σχετίζονται με την κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για (41) ημεδαπούς και (8) αλλοδαπούς.
Πιο αναλυτικά:
την 30-03-2015 συνελήφθησαν (3) ημεδαποί,
την 31-03-2015 συνελήφθησαν (7) ημεδαποί,
την 13-04-2015 συνελήφθησαν (15) άτομα, από τα οποία (10) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα, (2) υπήκοοι Αλγερίας, (2) υπήκοοι Αφγανιστάν κι ένας υπήκοος Πολωνίας, σε βάρος του οποίου, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών,
την 14-04-2015 συνελήφθησαν (6) άτομα, από τα οποία (5) ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ισπανίας,
τις βραδινές ώρες της 16 προς 17-04-2015 συνελήφθησαν (4) γυναίκες, από τις οποίες οι (3) είναι ημεδαπές και μία αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας,
σήμερα (17-04-2015) κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά (14) άτομα, από τα οποία (13) ημεδαποί και μία υπήκοος Κύπρου.
Από τις ιδιότητες που δήλωσαν οι παραπάνω συλληφθέντες, για τους (43) δεν προκύπτει η φοιτητική ιδιότητα. Επιπλέον, τις παραπάνω ημέρες προσήχθησαν (14) άτομα.

Να και ένα μια πρόχειρη εκτίμηση της ζημιάς που υπέστη το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:
Στην διάρκεια αυτών των 16 ημερών που κράτησε η κατάληψη αναβλήθηκαν τέσσερα μεγάλα επιστημονικά συνέδρια, το ένα εκ των οποίων είχε δεκάδες συνέδρους από πολλές χώρες της ΕΕ. Επίσης 500 φοιτητές του προγράμματος Εράσμους από άλλες χώρες της ΕΕ έμειναν στην Ελλάδα χωρίς χρήματα ή διοικητική υποστήριξη των εργασιών τους, καθώς καμία διοικητική υπηρεσία του πανεπιστημίου δεν λειτουργούσε.
Γνώμες υπάρχουν πολλές αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα. Μιας και η πολιτική ορθότητα μοιάζει με αυτολογοκρισία σε αυτή τη συγκυρία, θα μου επιτρέψετε να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι όποιος υπερασπίζεται αυτή την κατάληψη είναι κυρίως ανόητος και δευτερευόντως αριστερός ή ό,τι άλλο.
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου