16.4.15

Το Μαξίμου με non paper ετοιμάζει την κοινή γνώμη για ρήξη

tsipras_27012015.jpg
 «Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικοί κύκλοι στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Λετονία έχει ήδη ξεκινήσει. [skai.gr]
«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ. Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη» σημειώνει το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, «το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!»

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «ορισμένοι, ωστόσο, υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές, προβαίνοντας σε μια έμμεση αναφορά του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit που υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο βάσει του οποίου θα μπορούσε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ακόμη και σε περίπτωση ενδεχόμενης πτώχευσης.

Η γερμανική κυβέρνηση «εργάζεται για τη διατήρηση και ενίσχυση της ευρωζώνης» και δεν σχολιάζει «εικασίες». Κατά αυτό τον τρόπο αντέδρασε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν, στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης σε ερωτήσεις αναφορικά με την εγκυρότητα πληροφοριών της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ζeit.

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», ξεκαθάρισε από την Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας σε συνέδριο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα συμβεί (μια χρεοκοπία)», δήλωσε πάντως.

Epikairo: Κάθε γραμμή και λέξη αυτού του non paper μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολόγηση της ρήξης που απ' ότι φαίνεται ετοιμάζει ή είναι έτοιμη να υποστεί η κυβέρνηση με τους δανειστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης αυτό το non paper μπορεί να αποτελέσει και την πρώτη πινελιά στον προεκλογικό καμβά που θα στήσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που σκοπεύει να θέσει αυτή τη στρατηγική ρήξης ενώπιον του ελληνικού λαού, για να αρθούν τα οποιαδήποτε ζητήματα ερμηνείας της λαϊκής εντολής και του μέτρου δεσμευτικότητάς της.

Η υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις της, ερήμην του ελληνικού λαού και ερήμην της λογικής, της σύνεσης και του δημοσίου συμφέροντος. Μ' αυτά τα δεδομένα, η ρήξη που πρόκειται να επέλθει θα είναι σφοδρή και θα προκαλέσει αναταράξεις. Οπότε το μόνο που μένει, μέχρι να ερωτηθεί ο λαός, είναι να προσδεθεί και να προσευχηθεί, όπως λέει και ο Μητρόπουλος, για να την βγάλει καθαρή..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου