15.4.15

Ρατσιστική επίθεση: Αγριος ξυλοδαρμός Σουδανού στη Λ. Κηφισίας


Ρατσιστική επίθεση: Αγριος ξυλοδαρμός Σουδανού στη Λ. Κηφισίας

Άγρια ξυλοκοπήθηκε 52χρονος Σουδανός, ο οποίος ζει νόμιμα στην χώρα μας τα τελευταία 29 χρόνια, έξω από το Γηροκομείο στη λεωφορο Κηφισίας, ενώ περίμενε το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του.

Η νέα ρατσιστική επίθεση έγινε με σιδηρογροθιές και κλωτσιές, ενώ έλαβε χώρα στις 7 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα.
"Περίμενα το λεωφορείο και σταμάτησε λευκό αυτοκίνητο, βγήκαν δύο άτομα και νόμιζα ότι ήθελαν να ρωτήσουν κάτι και άρχισαν να με χτυπούν συνέχεια μπουνιές στο πρόσωπο...", δήλωσε ο 52χρονος Μοχάμεντ Χαΐρι.
"Είχαν σίδερο στα χέρια και χτυπούσαν πολύ δυνατά, έβγαζα αίματα, έπεσα κάτω και φώναζα βοήθεια και όταν ξανασηκώθηκα με χτυπούσαν ξανά και μετά έφυγαν", είπε μιλώντας στο MEGA ο άτυχος άνδρας.
Σημειώνεται ότι στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν και 5 Φιλιππινέζες εργαζόμενες, που αδυνατούσαν να κάνουν το ο,τιδήποτε.
Έντρομες, έβλεπαν τους αδίστακτους δράστες, να παρατούν αιμόφυρτο στη μέση του δρόμου, τον άτυχο Σουδανό εργάτη.
Ο ίδιος, παρά τον άγριο ξυλοδαρμό του, κατάφερε να πάει στο Γενικό Κρατικό "Γεώργιος Γεννηματάς", όπου υποβλήθηκε σε σειρά ιατρικών εξετάσεων. Πλέον, το μόνο που ζητάει είναι να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Πάντως, ο άνδρας δεν έχει κινηθεί δικαστικά κατά των δραστών, καθώς, όπως λέει, δεν είχε να πληρώσει ούτε τα λεφτά της μήνυσης.
"Ο καημένος πήγαινε στη δουλειά και τον χτυπήσαν. Δεν είχε προηγούμενα με κανέναν και νομίζω ότθι ρατσιστικό και φοβόμαστε οικογενειακώς γιατί έχουμε τρία παιδιά που πηγαίνουν σχολείο", δήλωσε η σύζυγος του θύματος Χανάντι Αμπντελκαρίμ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, πρόκειται για το έκτο περιστατικό ρατσιστικής βίας που καταγράφεται από το Φλεβάρη έως σήμερα, κάτι που όπως καταγγέλει δείχνει πως επανεμφανίζονται στους δρόμους τα τάγματα εφόδου, που είχαν υποχωρήσει σημαντικά από το 2013 μετά την προφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. "Τα περιστατικά δυστυχώς άρχισαν να επανεμφανίζονται, ενώ πιστέψαμε ότι είχαν υποχωρήσει", δήλωσε ο Αχμέτ Μοαβία.

Πηγή: Mega

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου