19.9.15

Τσιγγάνοι ρήμαξαν 16 σπίτια στη Πυλία

Ο 28χρονος δεν γνώριζε ότι ο ανακριτής Πρωτοδικών Καλαμάτας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και συνελήφθη μόλις πήγε στο γραφείο του για να καταθέσει

Άλλο ένα μέλος της σπείρας τσιγγάνων που είχαν λεηλατήσει τουλάχιστον 16 σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε περιοχές της Πυλίας , έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Ο 28χρονος δεν γνώριζε ότι ο ανακριτής Πρωτοδικών Καλαμάτας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και συνελήφθη μόλις πήγε στο γραφείο του για να καταθέσει!

Σε βάρος του 28χρονου τσιγγάνου εκκρεμεί κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές κι έτσι, με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, διατάχθηκε η κράτησή του ως την απολογία του. Άλλα τέσσερα μέλη της ίδιας σπείρας, που είχαν συλληφθεί στις 3 Ιουλίου, είναι ήδη προφυλακισμένα σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα, κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης των κλοπών, 245 ευρώ και τέσσερα κινητά.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν διαπράξει τουλάχιστον 14 διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε σπίτια και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Φοινικούντα, τον Ευαγγελισμό, τη Μεθώνη και τα Καμάρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπου παραβίαζαν παράθυρα και πόρτες τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν. Η λεία τους ήταν μετρητά, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά και άλλα αντικείμενα που η συνολική αξία τους ξεπερνάει τα 16.000 ευρώ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου