17.9.15

Βάλτε στην άκρη επιφυλάξεις, επιμέρους διαφωνίες - Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

Δίνοντας τη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, και στις εκλογές, δίνουμε ουσιαστικά τη μάχη για την υιοθέτηση των εκτιμήσεών του, των θέσεών του.
Δεν ζητάμε, βέβαια, να συμφωνήσουν όλοι σε όλα μαζί μας για να ψηφίσουν το ΚΚΕ, μπορούν όμως να αναγνωρίσουν ότι το ΚΚΕ είναι ένα άλλο, ριζικά διαφορετικό κόμμα, που δεν συμβιβάζεται με την αθλιότητα που ζούμε και παλεύει με συνέπεια λόγων και έργων για την ανατροπή της.
Σήμερα λοιπόν ζητάμε δύναμη, για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα με τη σαπίλα, τη βαρβαρότητα, τον πόλεμο που εντείνουν σε βάρος του λαού.
Ακούμε καθημερινά: "Καλά είναι αυτά που λέτε. Αλλά είναι για το μέλλον. Τι θα γίνει αύριο, πώς θα ζήσουμε την άλλη μέρα;". Αυτή η αντίληψη, να αποδέχονται συνεχώς το μικρότερο κακό είναι που τελικά γίνεται όλο και χειρότερο κακό. Αυτό είναι που οδηγεί τους εργαζόμενους και πολλούς βιοπαλαιστές στην αγκαλιά των αστικών κομμάτων και σε λαθεμένες επιλογές, στον αφοπλισμό, στην υποταγή, στη μοιρολατρία, να αποδέχονται να ζουν με τα ελάχιστα.
Δεν είναι καινούργια αυτή η θεωρία. Τη ζούμε χρόνια και πάμε από το κακό στο χειρότερο και μάλιστα σήμερα ραγδαία. Τελείωσαν οι εποχές που το σύστημα είχε ορισμένες δυνατότητες να κάνει παραχωρήσεις προς τα λαϊκά στρώματα.
Αυτό το απάνθρωπο και σάπιο διεφθαρμένο σύστημα δεν μπορεί να βελτιωθεί με ημίμετρα, δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινο.
Ο λαός μας πλέον τα δοκίμασε όλα, δεξιές, αριστερές και κεντρώες κυβερνήσεις, συνεργασίας και μονοκομματικές, κόμματα και αποκόμματα. Τα δοκίμασε όλα και την υπομονή και την αποδοχή και την ανάθεση.
Ένα πράγμα δεν έχει δοκιμάσει ακόμα κι αυτό είναι η δύναμή του, δεν έχει πάρει τη θέση του στο πλευρό του ΚΚΕ στο δρόμο της πραγματικής σύγκρουσης και ρήξης με τα μονοπωλιακά συμφέροντα, την ΕΕ και την εξουσία τους, στο δρόμο της ανατροπής όλων αυτών.
Δεν λέμε ότι αυτό θα γίνει ξαφνικά στις 21 του Σεπτέμβρη. Αλλά μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, ως λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, μπορεί να ανοίξει το δρόμο, μπορεί να φέρει λαϊκή ανάταση, ελπίδα, θέληση για δράση, για να εμποδίσει την πραγματοποίηση των σχεδιασμένων αντιλαϊκών μέτρων και να οδηγήσει στη μόνη φιλολαϊκή προοπτική.
Γιατί το πολιτικό πρόβλημα δεν είναι πώς και πότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να περάσουμε σε ρήξεις, ανατροπές και πάλη για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα πάρουν θέση η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες, τα παιδιά τους, οι γυναίκες τους, οι άνεργοι στο υπ' αριθμόν ένα θέμα, αν θα αποφασίσουμε να συγκρουστούμε και να απαλλαγούμε από τη δικτατορία του κεφαλαίου, τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Αυτό το πρόβλημα έχει τεθεί ήδη μπροστά μας. Σήμερα, έχουμε περισσότερες αποδείξεις και στοιχεία ότι για το λαό μας, για τους λαούς όλους, αυτή η επιλογή είναι πλέον αναπόφευκτη, είναι η μόνη επιλογή σωτηρίας, ελπίδας, προοπτικής.
Αυτό που, επομένως, κρίνεται στις εκλογές είναι αν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας το ΚΚΕ εκλογικά και υιοθετώντας την πρότασή του για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Αυτή η υπόθεση δεν θα κριθεί βέβαια απλά στις κάλπες και από τετραετία σε τετραετία. Θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα με ένα πανίσχυρο εργατικό - λαϊκό κίνημα, με μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή ανάμεσα στις δυνάμεις που παράγουν και σε εκείνες που τις εκμεταλλεύονται.
Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί αν θα γίνει ένα βήμα σε αυτή την προοπτική με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Λίγες ώρες έμειναν ακόμη. Όσοι προβληματίζονται ακόμα, δεν έχουν αποφασίσει,  να κάνουν τώρα το βήμα, να πάρουν την απόφαση που θα ανοίξει μια καινούργια σελίδα στη ζωή τους, στη ζωή των παιδιών τους στη ζωή όλων μας. Τους έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλους, τα είδαμε σχεδόν όλα. Τώρα μόνο στο ΚΚΕ μπορούμε να ακουμπήσουμε με εμπιστοσύνη. Βάλτε στην άκρη επιφυλάξεις, επιμέρους διαφωνίες. Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής


Νίκος Διασάκος,
Οδοντίατρος,
Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου