22.12.17

ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ...10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΧΙΟΝΙ !!! "Είμαι ακινητοποιημένη 2,5 ώρες στην Αθηνών - Λαμίας και..." - Μαρτυρία για την απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών μέσα στο χιονιά

 ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας 

Για ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι οι οδηγοί, καθώς ακανητοποιήθηκαν αυτοκίνητα λόγω του χιονιού και "κόλλησαν" όλα!
Όπως χαρακτηριστικά λέει, η αναγνώστρια του newsIT.gr δεν κινείται τίποτα στην Αθηνών – Λαμίας. Η γυναίκα βρίσκεται εγκλωβισμένη στο ύψος του Μαρτίνου, εδώ και 2,5 ώρες!
«Βρισκόμαστε στο Μαρτίνο εδώ και 2,5 ώρες… Μπροστά μας υπάρχουν νταλίκες που έχουν διπλώσει. Δεν κινείται τίποτα από Αθήνα προς Λαμία. Νομίζω ότι το ίδιο συμβαίνει και στο αντίθετο ρεύμα. Ο δρόμος πήγαινε χωρίς αλυσίδες, μπορούσες να κινηθείς. Αλλά τώρα, μέσα σε 2,5 ώρες έχουμε κινηθεί μόλις 500 μέτρα. Δεν υπήρχε ούτε αστυνομία πιο πριν, ούτε κάποια άλλη ενημέρωση. Ξαφνικά σταματήσαμε και μάθαμε ότι είναι νταλίκες διπλωμένες μπροστά και προσπαθούν να καθαρίσουν το δρόμο. Μέχρι τώρα εμείς, έχουμε συναντήσει στο δρόμο μόνο ένα εκχιονιστικό. Τιποτα άλλο.» μας είπε.
Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται γερανοφόρα της Πυροσβεστικής για να αρχίζουν τον απεγκλωβισμό, καθώς τα ΙΧ έχουν ακινητοποιηθεί σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα.
Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.
Στο ρεύμα καθόδου από την Λαμία προς την Αθήνα έχουν εγκλωβιστεί ΙΧ σε ένα μήκος 3 χιλ μετά τα διόδια της Τραγάνας, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στα διόδια και δεν επιτρέπει την διέλευση. Εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα καθώς το τελευταίο 15λεπτο υπάρχει ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στο δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπάρχει στην περιοχή δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια. Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου