22.12.17

Το τριήμερο 16-18 Μαρτίου το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου που συνεδρίασε για πρώτη φορά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.
 Εκτός από την κ. Γεννηματά που προήδρευσε, παρόντες ήταν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση, τονίζεται ότι:
 «Η έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται μόνο με μια κυβερνητική αλλαγή, απαιτείται και αλλαγή πολιτικής. Πολιτικής ριζικά διαφορετικής από την εμμονή στις γνωστές συντηρητικές συνταγές που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία», καθώς «το αφήγημα των Σύριζα/ΑΝΕΛ για "καθαρή έξοδο" δεν αποτελεί παρά την νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού μας. Γιατί έχουν αλυσοδέσει την χώρα σε διαρκές μνημόνιο, σε μια σκληρή επιτροπεία για πολλά χρόνια. Γιατί εφαρμόζουν πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη, εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, αποδυναμώνουν τους θεσμούς και διχάζουν τον ελληνικό λαό».
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά ότι απαιτείται «αλλαγή πολιτικής με μια εθνική γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα και τη δίκαιη διανομή του για την στήριξη της μεσαίας τάξης και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Με μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα προχωρήσει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει από τους εταίρους μας αλλαγές στους δυσμενείς όρους της συμφωνίας, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.Η στήριξη και εφαρμογή της εθνικής γραμμής, απαιτεί με ειλικρίνεια την εθνική συνεννόηση».
Σχετικά με το ιδρυτικό συνέδριο του νεου φορέα, εκφράζεται η δέσμευση ότι «θα είναι το συνέδριο αναγέννησης της παράταξης με δημοκρατική διαδικασία, ενότητα και αποτελεσματικότητα. Ενα συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό».
Επίσης επισημαίνεται ότι το συνέδριο θα διατυπώσει την ιδεολογική διακήρυξη του νέου φορέα, την προγραμματική πρόταση σε όλους τους τομείς, θα διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή, και θα αναδείξει τα όργανα για την δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα.
Αμέσως μετά τις γιορτές, πρόκειται να συγκρότηθεί η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Οργανωτικής Γραμματείας και οι τομείς ευθυνών
Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισαν τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου από 29 μέλη και τον γραμματέα της Κ.Ο της ΔΗΣΥ και στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά Βασίλη Κεγκέρογλου σε ρόλο συντονιστή.
Επίσης υπήρξε κατ΄ αρχήν συμφωνία για τη συγκρότηση του Σώματος του Συνεδρίου, οι μισοί σύνεδροι να εκλεγούν από τη βάση και οι υπόλοιποι να υποδειχθούν από τα κόμματα.
Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ανέλαβαν και τους τομείς ευθύνης τους. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τον συντονισμό της Επιτροπής που θα διατυπώσει τις θέσεις για την Ελλάδα στη Ευρώπη και στον κόσμο, ο Γιώργος Καμίνης το πρόγραμμα Ελλάδα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος το Καταστατικό, ο Νίκος Ανδρουλάκης τη διακήρυξη και ο Σταύρος Θεοδωράκης την επικοινωνία, τα σύμβολα και την επικοινωνία με νέα κοινά.
Ο Σπύρος Λυκούδης ορίστηκε υπεύθυνος για τον προσυνεδριακό διάλογο και ο Αντώνης Βγόντζας για την επιτροπή πιστοποίησης διαδικασιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου