21.12.17

Που έπεσε το θερμόμετρο κάτω από - 10 β.

Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017.  
 Βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά και ημιορεινά, σημειώνονται κυρίως στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.  Κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το ξημέρωμα της Τετάρτης (20 Δεκεμβρίου 2017), σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν
στο Χ/Κ Σελίου (-12.8),
στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-12.7),
στο Χ/Κ Βασιλίτσας (-11.8),
στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-10.7) και
στον Λαϊλιά Σερρών (-9.7).
Η εξέλιξη τις επόμενες ώρες και ημέρες
Για το υπόλοιπο της ημέρας, οι βροχές στα πεδινά της κεντρικής και νότιας χώρας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα συνεχιστούν, ενώ ασθενείς βροχοπτώσεις, καθώς και χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας και την Θράκης. Τα φαινόμενα στην Βόρεια Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένονται άνοδος της θερμοκρασίας καθώς και βροχές της κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της νότιας και στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής  χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και το Αιγαίο θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην Ήπειρο, στην Μακεδονία και στη Θράκη, όπου η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι μικρότερη, αναμένονται μόνο νεφώσεις. 
Η ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Έτσι, οι πολλοί ισχυροί έως θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που αναμένεται νε πνέουν από σήμερα το απόγευμα στη Θάλασσα των Κυθήρων θα επεκταθούν σταδιακά σε όλο το Αιγαίο, και από την νύχτα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου προς Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ και κατά τόπους 10 μποφόρ.
Τέλος, το Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και στο Αιγαίο. Κάποιες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς. Μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων θα σημειωθεί προς το βράδυ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου