21.12.17

Αυτές είναι οι 2 νέες εταιρείες που θέλουν κανάλι...

Επτά υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στο ΕΣΡ προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του

διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι πέντε είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι: ΑΝΤ1 (Κυριακού), Epsilon TV (Σαββίδης), Star (Βαρδινογιάννης), ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) και Alpha (Κοντομηνάς).

Οι επί πλέον που εμφανίστηκαν ήταν δύο εταιρείες, η Proteas Production με έδρα την Κύπρο και η Mixta. Εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους (από την Αθήνα) και πήραν πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.
 
 Η Proteas Production φαίνεται να σχετίζεται με ένα κανάλι στην Κύπρο που λέγεται Plus TV, έχει λογότυπο ίδιο με το δικό μας Epsilon, και παρουσιάζει πολλά προγράμματά του, όπως το Survival π.χ. Υπενθυμίζουμε πως πριν το Epsilon TV περάσει στα χέρια του Σαββίδη ανήκε στον Φίλιππο Βρυώνη. Όσο για την εταιρεία, Mixta, υπάρχει μία με το όνομα αυτό και έχει ως έδρα (ωχ!) τη... Βενεζουέλα. Ούτε να το σκεφτούμε δεν θέλουμε.

Ήδη, λοιπόν, επτά εταιρείες δείχνουν να ενδιαφέρονται για τις (επτά) τηλεοπτικές άδειες και μένει να δούμε πόσοι από αυτούς θα φτάσουν μέχρι τέλους ώστε να διεκδικήσουν άδεια αλλά και πόσοι ακόμη θα εμφανιστούν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων με τα δικαιολογητικά. Χθες πάντως στο ΕΣΡ είχαμε την ακρόαση τεσσάρων καναλιών που κατέθεσαν προδικαστική προσφυγή εναντίον του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι ζητούν; Ψιλοπράγματα, απλώς να ανασταλεί ο διαγωνισμός. Δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες με τίποτε. Εμφανίστηκαν ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star με τους δικηγόρους τους (οι δύο τελευταίοι με κοινό δικηγόρο) και κατέθεσαν τις ενστάσεις τους για τον αριθμό των αδειών, για το τίμημα της εκκίνησης, για τη διαδικασία, για όλα. Μέχρι και τη Φλωρεντία ανακάλυψαν τώρα αλλά από την ανάποδη.

Δεν νομίζουμε πως το ΕΣΡ θα δώσει βάση στις προσφυγές αυτές. Ήταν ,ωστόσο, μια απαραίτητη νομική διαδικασία ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι καναλάρχες να προσφύγουν στο ΣτΕ. Εχουν προσφύγει ήδη μία φορά στο ΣτΕ για τον νόμο Παππά συνολικά, θα το κάνουν και μία ακόμη, οσονούπω, εναντίον της προκήρυξης διαγωνισμού από το ΕΣΡ.

Όσο για τον εκ των προτέρων έλεγχο του (συνολικού) Πόθεν Έσχες των υποψήφιων καναλαρχών που ζητεί η αντιπολίτευση, το ΕΣΡ διαφωνεί. Το Συμβούλιο πιστεύει πως ο έλεγχος των οικονομικών που πρέπει να γίνει μέχρι να φτάσουμε στη δημοπρασία είναι μόνο για τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ. 
Για τα 8 εκατ. που ορίζει ο νόμος για το ξεκίνημα του όποιου καναλιού και τα 3,5 εκατ. που απαιτούνται για την εγγυητική επιστολή. Την προέλευση αυτών των χρημάτων θα ελέγξει το ΕΣΡ, αν θα είναι «καθαρά» και «δικαιολογημένα».

Εfsyn.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου