17.6.19

5 ασυνήθιστες χρήσεις της ασπιρίνης για το σπίτι σας

Ασπιρίνη: το διασημότερο φάρμακο όλων των εποχών. 

Είναι κατάλληλη για τους πόνους, τον πυρετό, τις φλεγμονές και είναι κάτι που συναντούμε στα περισσότερα σπίτια.
Γνωρίζατε, όμως, πως η ασπιρίνη έχει κι άλλες ιδιότητες εκτός από την θεραπευτικές; Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, ένα συστατικό που συναντάμε – μεταξύ άλλων – σε πολλά προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος.
Έτσι, λοιπόν, τα συστατικά της είναι κατάλληλα για διάφορες καθημερινές χρήσεις και από αυτές τις χρήσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι… σπιτικές. 

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε με μια ασπιρίνη στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε την στο πλυντήριο Γνωρίζατε πως η ασπιρίνη είναι ιδανική για να απομακρύνετε από τα ρούχα σας τους λεκέδες από ιδρώτα; Λιώστε 3 ασπιρίνες και αναμίξτε τη σκόνη με ½ φλυτζάνι νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Βάλτε την πάστα στον λεκέ, αφήστε τη να μείνει για 2 ώρες και έπειτα πλύντε το ρούχο σας κανονικά.

Για την σκουριά Κι όμως, η ασπιρίνη μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τη σκουριά από σκουριασμένα αντικείμενα. Να πώς θα το κάνετε: Βρέξτε το σκουριασμένο αντικείμενο και προσεκτικά βάλτε πάνω λίγη λιωμένη ασπιρίνη, στην περιοχή που είναι σκουριασμένο. Αφήστε τη 10 λεπτά και σκουπίστε.

Στα φυτά Το ακετυλοσαλικυλικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα στα φυτά σας. Πώς; Περιέχει ασβέστιο, ενώ παράλληλα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των φυτών βοηθώντας τα να παραμείνουν δυνατά και υγιή. Αν θέλετε, λοιπόν, να τα δείτε να μεγαλώνουν γρήγορα ρίξτε λίγη ασπιρίνη μέσα στο χώμα.

Διατηρήστε τα λουλούδια Έχετε ένα όμορφο μπουκέτο στο βάζο σας και εύχεστε να μπορούσε να διαρκέσει λίγο περισσότερο; Μπορείτε να το καταφέρετε με την χρήση λίγης ασπιρίνης. Θρυμματίστε 2-3 ασπιρίνες και ρίξτε τις μέσα στο βάζο. Θα βοηθήσουν ώστε το νερό να παραμείνει καθαρό χωρίς βακτήρια και έτσι τα λουλούδια σας θα κρατήσουν περισσότερο.

Για τα τσιμπήματα Ίσως δεν γνωρίζατε πως η ασπιρίνη είναι ιδανική για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικές δερματικές αντιδράσεις που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων. Θρυμματίστε 2 ασπιρίνες και αναμίξτε τις με λίγο νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Στη συνέχεια βάλτε την πάνω στο τσίμπημα και αφήστε τη για λίγα λεπτά πριν την ξεπλύνετε. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της θα σας προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση.

spirossoulis.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου