14.10.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 2019

Η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2019, θα γιορταστεί στις 16 Οκτωβρίου, με σύνθημα: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή!». 
Έχοντας εκπαιδευμένους ανανήπτες και πρώτους ανταποκρινόμενους δίπλα σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, τα ποσοστά επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής μπορούν να αυξηθούν εντυπωσιακά. Μέσα από την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε σχολεία, συλλόγους, φορείς και δημόσιους χώρους μπορούμε να κερδίσουμε το χρόνο στην έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους πρώτους παρευρισκόμενους σύμφωνα με την μελέτη EuReCaONE [ERC, 2016].
Οι εθελοντές εκπαιδευτές του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ‘’KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ’’ και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [ΕΕΕΠΦ] θα πραγματοποιήσουν την πιο ελπιδοφόρα δράση του φετινού φθινοπώρου στις 16 Οκτωβρίου 2019, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Πνευματικό κέντρο το Δήμου Καλαμάτας.
Επισκέπτες και μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους εκπαιδευτές μας, πως μπορούν με τα χέρια τους  να σώσουν μια ζωή. Θα εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με τη χρήση τεχνολογίας. Παράλληλα, διαδραστικοί σταθμοί  δεξιοτήτων υπόσχονται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. 
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα καταφέρνοντας να σπάσουμε το ρεκόρ ταυτόχρονης μαζικής εκπαίδευσης παιδιών στην Ελλάδα!!! 
Υπεύθυνη επικοινωνίας για τη Καλαμάτα Έλενα Μπλάνα 6945852527

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου