14.10.19

Είναι δημόσιος ο θηλασμός;

O αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Τσακίρης δεν επιτρέπει τον δημόσιο θηλασμό, κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων, στην Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου - Λήμνου. Όπως αναφέρει το site «stonisi», απορρίπτει αίτημα χρήσης του εξωτερικού χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης καθώς και του φουαγιέ του κτηρίου (σε περίπτωση βροχής) για εκδήλωση ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού στα πλαίσια του 10ου Πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού.
Απαντώντας σε αίτημα της Ομάδας γράφει:
«θεωρούμε πως ο δημόσιος θηλασμός είναι ότι πιο προσωπικό και ιερό υπάρχει και δεν δύναται να εκτίθεται σε δημόσια θέα»!
Και καταλήγει: «Ως εκ τούτου δε θεωρεί η Αντιδημαρχία πως μια τέτοια κίνηση προάγει πολιτισμό»!
Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου
- Λήμνου είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και διοργανώνει για 7η φορά χρονιά στη Μυτιλήνη, τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι.
Τις ίδιες ώρες θα υπάρχει συμμετοχή θηλαζουσών μητέρων πανελλαδικά. Γι΄ αυτό και η Ομάδα ζήτησε άδεια για να χρησιμοποιήσει το δημοτικό θέατρο ή το φουαγιέ σε περίπτωση που δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, όπως γίνονταν επί έξι συνεχείς χρονιές.
Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου υπενθυμίζει τον νόμο 4316/2014 για την προστασία της μητρότητας, στο άρθρο 3 παρ. 1 του οποίου αναφέρεται πλέον συγκεκριμένα στην προστασία του θηλασμού σε δημόσιο χώρο. Με το νόμο αυτό ενισχύεται γενικότερα η προαγωγή του μητρικού θηλασμού, προβλέπονται χώροι θηλασμού στην εργασία της μητέρας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου