16.10.19

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ - Επείγουσα αγορά για στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) θα προμηθευτεί για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου 800 οικίσκους (κοντέινερς) προκειμένου να στεγαστούν - μετά απο 40 ημέρες - πρόσφυγες ή μετανάστες. 
Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται έναντι ποσού 10 εκατ. ευρώ, και οι οικίσκοι προορίζονται για “αποθήκευση και μελλοντική χρήση σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.”
Ήδη ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου. Η προμήθεια αυτή έγινε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες
 
** Οι 280 οικίσκοι (260 τύπου Α και 20 τύπου Β) θα αποθηκευτούν στο στρατόπεδο Λεβαντή στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. 
 
** Στο στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα, θα αποθηκευτούν 200 οικίσκοι(180 τύπου Α και 20 τύπου Β)
 
** Στο στρατόπεδο Τζήμα, στην ίδια πόλη, 100 οικίσκοι τύπου Β.
 
** Στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι θα μεταφερθούν 220 οικίσκοι (200 τύπου Α και 20 τύπου Β).
 
Η προμήθεια αφορά σε δύο τύπους οικίσκων (container) των 25τ.μ. Ο ένας οικίσκος είναι διοίκησης τύπου Α και διαθέτει δύο χώρους διοικητικής χρήσης ίσου εμβαδού και ένα w.c. 
Ο άλλος είναι διαμονής τύπου Β με δύο κοιτώνες, έναν χώρο κουζίνας και ένα w.c.
Οι υπό προμήθεια οικίσκοι για τη στέγαση μεταναστών και προσφύγων σε δομές φιλοξενίας θα πρέπει να είναι καινούργιοι, πρόσφατης κατασκευής τελευταίων 12 μηνών και θα παραδοθούν εντός 40 ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Στους όρους της σύμβασης αναφέρεται ότι “Οι οικίσκοι θα είναι καινούργιοι (όχι μεταχειρισμένοι) και θα παραδοθούν έτοιμοι για χρήση με ολοκληρωμένα τα Η/Μ δίκτυα (Αποχέτευση -Υδρευση - Ηλεκτρολογικά) μέχρι το περίγραμμά τους, με αναμονές έτοιμες για τη σύνδεση με τα αντίστοιχα δίκτυα (εργασίες τρίτων). Οι οικίσκοι θα έχουν απλή μορφή, θα είναι μονώροφοι, με δυνατότητα στοίβασης σε διώροφη διάταξη και ενιαία μεταφερόμενοι σε επικαθήμενα τροχοφόρα οχήματα”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου