31.12.19

Καλλιάνος: Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς - Πού θα χιονίσει

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η οποία ωστόσο θα είναι περισσότερο εξασθενημένη.
Ακόμη μια κακοκαιρία που θα μοιάζει με την «Ζηνοβία» θα κάνει αισθητή την παρουσία της από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς μέχρι και το απόγευμα της επόμενης ημέρας οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν είναι σχεδόν οι ίδιες όπως στη Ζηνοβία.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και στο Αιγαίο θα πνέουν έως και 8-9 μποφόρ με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, να υπάρξουν πάλι απαγορευτικά.
Ωστόσο, εκτιμά πως η νέα κακοκαιρία θα είναι πιο εξασθενημένη από τη «Ζηνοβία».
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τις χιονοπτώσεις θα είναι κατά βάση οι ίδιες και συγκεκριμένα η ΝΑ Θεσσαλία, κυρίως το Πήλιο, η Κεντρο-ανατολική Στερεά (Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική), η Εύβοια – Σποράδες, η Κεντρο-ανατολική Πελοπόννησος και τοπικά νησιά του ΒΑ Αιγαίου.
Όσον αφορά στην Αττική ο κ. Καλλιάνος εκτιμά πως δεν θα επηρεαστεί όλος ο νομός.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, μετά το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει να βρέχει σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής ενώ από το απόγευμα και έπειτα θα ξεκινήσει να χιονίζει τοπικά στην Αττική πάνω από τα 750 μέτρα περίπου.
Προς τα μεσάνυχτα οι τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές άνω των 450 μέτρων και μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς και προς το ξημέρωμα φαίνεται ότι τα φαινόμενα αποκτήσουν ακόμη πιο τοπικό χαρακτήρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου