9.12.19

Έδωσε το νεφρό της για να δώσει ζωή στο σύζυγό της

Μία ιστορία δύναμης και ανθρωπιάς μοιράζεται ένα ζευγάρι από την Ηλίδα. Η γυναίκα έδωσε έναν νεφρό στον άντρα της χαρίζοντάς του τη ζωή, μετά από τον Γολγοθά που ζούσε λόγω των αιμοκαθάρσεων.
Μία γυναίκα έδωσε τέλος πριν λίγες εβδομάδες στον Γολγοθά του συζύγου τους προχωρώντας σε μία από τις πιο γενναίες πράξεις.
Ο 43χρονος Γιώργος Πολύβιος, από την Ανάληψη του Δήμου Ήλιδας, ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια τις αιμοκαθάρσεις, μια διαδικασία επώδυνη που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια, επιβαρύνοντας πολλά από τα όργανά του, σύμφωνα με το patrisnews.com.
Η σύζυγός Δέσποινα Ιωσηφίδου βρισκόταν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια συνοδεύοντάς τον στο νοσοκομείο σε όλες τις δύσκολες στιγμές τους. Ήταν παντρεμένοι από τον το 2012  και λίγο αργότερα απέκτησαν κι ένα παιδί.
Η Δέσποινα Ιωσηφίδου είχε πολλές φορές συζητήσει με τον άντρα της να του δώσει το ένα νεφρό της ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του και μάλιστα είχε προχωρήσει σε μία σειρά από απαιτούμενες εξετάσεις ώστε να επιβεβαιωθεί η συμβατότητα.
Τελικά, το 2019, ο άντρας της μετά από σειρά αιμοκαθάρσεων, που έχουν πλήξει τον οργανισμό του με αποτέλεσμα η ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο, η γυναίκα του μπαίνει στο χειρουργείο τον Ιούλιο με σκοπό να γίνει δότης.
Η επέμβαση έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και μετά από τρεις ώρες οι γιατροί αφαιρούν το νεφρό της Δέσποινας για να το μεταφέρουν στον άντρα της.
«Να γράψετε ότι αν κάποιος θέλει να προσφέρει στον δικό του άνθρωπο, το νεφρό του να το κάνει. Δεν πρέπει να φοβάται και να ανησυχεί. Και πρέπει όλοι να γίνουμε δωρητές οργάνων», ήταν το μήνυμα του ζευγαριού μετά το τέλος της περιπέτειάς τους, στέλνοντας το δικό τους συγκλονιστικό μήνυμα για τη δωρεά οργάνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου