19.1.20

ΚΑΤΑΚΟΛΟ: Έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Ποδαρικό για το 2020 στο λιμάνι του Κατακόλου έκανε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Opera»
 
Η πρόσδεση του και η άφιξη επισκεπτών συνοδευτηκε από την τελετή υποδοχής που ετοίμασαν ο δήμος Πύργου και το  Δημοτικό Λιμενικο Ταμείο, εκπρόσωποι του οποίου, μαζί με τον Λιμενάρχη και τον ταξιδιωτικό πράκτορα, αντάλλαξαν αναμνηστικά με τον Ιταλό καπετάνιο του πλοίου. Στην προβλήτα χόρεψαν τοπικά συγκροτήματα. 
 
Η ευχή που κυριάρχησε ήταν η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη για το λιμάνι του Κατακόλου, όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καθώς και των έργων υποδομής που αναμένεται να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του… Σε δήλωση του στην εφημερίδα "Πατρίς“ ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάν. Αργυρόπουλος τόνισε: 
«Υποδεχτήκαμε στο Κατάκολο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, το Opera της γνωστής εταιρείας MSC με 3000 επιβαίνοντες, 2,300 επιβάτες και 700 περίπου άτομα προσωπικό. Ένα γεγονός που δείχνει ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την κρουαζιέρα και το λιμάνι του Κατακόλου. Όχι μόνο γιατί θα έρθουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια, αφού περιμένουμε περίπου 30 παραπάνω απ` ότι πέρυσι. 
Αλλά και γιατί περιμένουμε μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα στην χερσαία ζώνη. Έργα που φιλοδοξούμε να κάνουν το λιμάνι πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές πιο ελκυστικό για τους τουρίστες. Πάντα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο αλλά και με την Λιμενική Αρχή, τον Λιμενάρχη και τους συνεργάτες του, θα επιδιώξουμε το λιμάνι του Κατακόλου να μην είναι μόνο μέσα στην πρώτη πεντάδα από πλευράς αφίξεων σε όλη την χώρα, αλλά βήμα-βήμα να γίνει το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας».
Ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του πλοίου ανταπέδωσαν τη φιλοξενία με γλυκά και σαμπάνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου