7.3.20

Πώς θα καθαρίσετε εύκολα και… τζάμπα το κλιματιστικό σας

Τα κλιματιστικά που δεν καθαρίζονται συχνά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Μπορείτε να καθαρίσετε το δικό σας από σκόνες, βακτήρια και βρωμιά χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα.

Φίλτρα: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε μισό φλιτζάνι ξίδι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Ρίξτε το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Βγάλτε από το κλιματιστικό τα φίλτρα από τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά. Αφού τα τινάξετε για να φύγει η πολλή σκόνη, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετέ τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Εσωτερικό: Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καθαριστικό και ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους. Γεμίστε την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την με σκέτο νερό για να απομακρύνετε το καθαριστικό.

Εξωτερική μονάδα: Θα καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού με σκέτο νερό. Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.



spirossoulis.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου