7.3.20

"Καμπάνες" γιατί μπήκαν στη ΛΕΑ

Χωρίς την άδεια κυκλοφορίας  και οδήγησης θα μείνουν για δύο μήνες 479 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κινούνταν παράνομα στη Λ. Ε. Α. Τόσες (479) ήταν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε οδηγούς την αργία Καθαράς Δευτέρας, καθώς κινούνταν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Οι 310 παραβάσεις καταγράφηκαν μέσω καμερών και οι 169 από επιτόπιουςτροχονομικούς ελέγχους. 
Όλοι οι τροχονομικοί έλεγχοι έγιναν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, το διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, δηλαδή την Κυριακή της Αποκριάς σε τμήματα των εθνικών οδών Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και Αττικής Οδού, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).
Η χρήση της Λ.Ε.Α. κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και η καταχώρηση 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.
Η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών, οποιαδήποτε άλλη χρήση της δεν επιτρέπεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου