6.3.20

Δήμος Δάφνης-Υμηττού: Έκτακτα μέτρα λόγω του κοροναϊού

Σε έκτακτα μέτρα προχωρεί ο δήμος Δάφνης-Υμηττού, μετά την ενημέρωση που είχε η δημοτική Αρχή, για κρούσμα κοροναϊού.

Έτσι αρχικά ανακοινώθηκε ότι κλείνει η σχολική μονάδα Δημοτικού σχολείου της Δάφνης, μέχρι νεότερων οδηγιών των υπουργείων Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενώ ξεκινούν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου. Στη συνέχεια αποφασίστηκε και η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ από τη Δευτέρα 9/3 έως και την Παρασκευή 13/3.

      Στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, ανέφερε: «Μετά από ενημέρωση την οποία είχαμε χθες αργά το βράδυ από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού COVID-19, σε κηδεμόνα μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, αποφασίσαμε το κλείσιμο της σχολικής μονάδας μέχρι νεότερων οδηγιών των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.
      Με απόφαση του δημάρχου Δάφνης Υμηττού Αναστάσιου Μπινίσκου ξεκινούν από σήμερα οι προγραμματισμένες προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες του δήμου.
      Ο δήμος μας από τη πρώτη στιγμή είναι σε διαρκή επιφυλακή και έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και από τη στιγμή που έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και υπηρεσίες του δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας για περαιτέρω ενέργειες όπου και αν χρειαστούν».

      Και στη συνέχεια εκδόθηκε δεύτερη ανακοίνωση από το γραφείο δημάρχου, όπου αναφέρεται πως: «Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.
      Ο δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.
      Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου