7.3.20

Περιορισμός ωρών λειτουργίας σε ένα ακόμα πυρηνελαιουργείο στη Μεσσηνία

Περιορισμός λειτουργίας κατά 30% επιβλήθηκε με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου στην μονάδα επεξεργασίας ελαιοπυρήνα “Οικοενέργεια” Α.Ε., στην ΒΙΠΕ Μελιγαλά.

Η απόφαση αυτή, ειδικότερα, επιβάλει “σε άμεση εφαρμογή, τον προσωρινό περιοριστικό όρο διακοπής της διαδικασίας ξήρανσης πυρήνα και παραγωγής πυρηνελαίου από τα εκχυλιστήρια της εγκατάστασης κατά τις πρωινές ώρες από 6 π.μ. έως 12 μ., ώρες κατά τις οποίες υπάρχει αυξημένη μετακίνηση του τοπικού πληθυσμού και ειδικότερα των ευπαθών και λοιπών κοινωνικών ομάδων”.
Στο σχετικό έγγραφο γίνεται επίκληση μετρήσεων που διενεργήθηκαν στις 10 του περασμένου Φεβρουαρίου, από τις οποίες “διαπιστώθηκε υπέρβαση στο θεσμοθετημένο όριο των εκπομπών σωματιδίων”.

Π. ΝΙΚΑΣ: “ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ”
“Πλέον όλα τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία έχουν φέτος  λειτουργία μειωμένη κατά 30%” τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι “η απόφαση ήλθε ως αποτέλεσμα των ελέγχων που γίνονται και των στοιχείων που συγκεντρώνονται”, ενώ προειδοποίησε:
“Συγκεντρώθηκαν πλέον όλα τα αναγκαία στοιχεία και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, του χρόνου θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναλειτουργήσουν”.
Με άλλη απόφασή του, εξ άλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δίνει προθεσμία 30 ημερών στο πυρηνελαιουργείο “Μεσσηνιακή – Γεωργικές Βιομηχανίες” ΑΒΕΕ για να προβεί στην “άρση των διαπιστωμένων παραβάσεων, προκειμένου η υπηρεσία μας να εξετάσει την χορήγηση προθεσμίας για τεχνική ανασυγκρότηση”.
Στην απόφαση γίνεται επίκληση των αποτελεσμάτων μετρήσεων που έγιναν στην εν λόγω μονάδα στις 12 του περασμένου Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα οποία “διαπιστώθηκε υπέρβαση στο θεσμοθετημένο όριο των εκπομπών σωματιδίων”.

ΑΠΟΦΑΣΗ 1

ΑΠΟΦΑΣΗ 2

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου