6.3.20

Πέτυχε η άσκηση "σεισμός στην Καλαμάτα"

Σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε στις 10μμ την πόλη της Καλαμάτας. Επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης ο χώρος πίσω από το παληό - ιστορικό δημαρχείο.
Μην ανησυχείς. Το σενάριο μιας άσκησης ξεκινούσε  από αυτή την παράγραφο. Κι ήταν όλοι εκεί για να αντιμετωπίσουν το φυσικό φαινόμενο.
Από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας το δήμαρχο Καλαμάτας, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ μέχρι τους προσκόπους και τους εθελοντές που βοηθούν την Πολιτική Προστασία. 
Ακόμη και Ι. Χ. αυτοκίνητα με τούβλα και τσιμεντόλιθους στο παρμπρίζ είχε τοποθετηθεί κατά μεσής του δρόμου. Και σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός του οδηγού από τα τούβλα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έπρεπε να προφυλάξουν και το βενζινάδικο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του δημαρχείου. Να απελευθερώσουν εγκλωβισμένους στη διπλανή πολικατοικία. 
Ολα αυτά, μαζί με κινηματογραφική εφέ για φωτιες εκρήξεις κλπ, μέσα σε 1-2 οικοδομικά τετράγωνα, για την άσκηση αντιμετώπισης ενός σεισμού. Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν τους κανόνες ενός πραγματικού περιστατικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου