7.3.20

Μεταφέρθηκε από τον Πύργο στο Ρίο κρούσμα κορονοϊού-Πρόκειται για δημοτικό υπάλληλο

Μεταφέρθηκε από τον Πύργο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο κρούσμα κορονοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news πρόκειται για γυναίκα δημοτικό υπάλληλο και ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, τόσο για την μεταφορά όσο και για την νοσηλεία της.
Σημαντικές προσπάθειες καταβάλλονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, που έφτασε στην Ηλεία και στην Αχαϊα μέσω της εκδρομής στους Αγίους Τόπους, ενώ νέοι χώροι δημιουργούνται στο νοσηλευτήριο για την υποδοχή κρουσμάτων του κορωνοϊού. 
Αυτή τη στιγμή στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν 37 επιβεβαιωμένα κρούσματα (23 μέχρι προχθές και 14 χθεσινά).
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 13 συνολικά από τα κρούσματα αυτά, τα 11 που ήταν μέχρι την Πέμπτη και δύο που προστέθηκαν την Παρασκευή.
Από τα 13 αυτά κρούσματα το ένα εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση, ο 67χρονος συνταξιούχος καθηγητής, το ένατο δηλαδή κρούσμα σε όλη την Ελλάδα και το πρώτο στην Δυτική Ελλάδα, ο οποίος δίνει μάχη για την ζωή του και είναι ήδη από χθες το πρωϊ διασωληνωμένος.
Δύο ακόμα κρούσματα ήταν σε σοβαρή κατάσταση (το ένα εξ΄αυτών είναι ιερέας και μάλιστα αρχιμανδρίτης), όμως πλέον έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο. Τα υπόλοιπα άτομα που νοσηλεύνται με κορωνοϊό είναι  καλά στην υγεία τους και η πορεία τους είναι σταθερή. Τα υπόλοιπα 24 άτομα που έχουν κορωνοϊό βρίσκονται στο σπίτι τους, σε καραντίνα και σε επικοινωνία με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα 37 αυτά κρούσματα σε Αχαϊα και Ηλεία, τα 7 προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όμως δεν νοσηλεύονται, αλλά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους και στην απομόνωση. Είχαν ταξιδέψει και αυτά στους Αγίους Τόπους μαζί με άλλα τρία άτομα, σύνολο 10 από την Πάτρα.
Από εκεί και πέρα ελέγχονται 20 συνολικά πυροσβέστες που είναι σε περιορισμό και 3 ακόμα αστυνομικοί. Θυμίζουμε ότι το σύνολο των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής έφτανε τα 46 άτομα.
Παράλληλα στο ΠΓΝΠ φθάνουν καθημερνιά ύποπτα κρούσματα για έλεγχο. Ενώ όπως έχει υποστηρίξει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο εργαστήριο για την εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων , ώστα ναμην στέλνονται δείγματα στην Αθήνα.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου