26.3.20

Παραχωρήθηκαν τα στρατόπεδα Τρίπολης και Ναυπλίου

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε δεκτό αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παραχωρεί χώρους στρατοπέδων  στην Τρίπολη και το Ναύπλιο.
Όπως σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, το αίτημα έγινε δεκτό στο πλαίσιο συνεργασίας και στήριξης των αναγκών των OTA Α' και Β΄ βαθμού, συνδρομής στον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους, καθώς και εξυπηρέτησης των τοπικών κοινωνιών,
Στην Τρίπολη παραχωρείται έκταση 47.344,50 τ.μ. με τις υπάρχουσες σε αυτό κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού μικτού εμβαδού 7.900 τ.μ. από το στρατόπεδο «στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη», προκειμένου να στεγασθούν σε αυτό υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.
Στο Ναύπλιο δίδεται έκταση 39.572,52 τ.μ. με τις υφιστάμενες εκεί κτιριακές εγκαταστάσεις, συνολικού μικτού εμβαδού 6.895,70 τ.μ. από το στρατόπεδο «συνταγματάρχη Ζησιμοπούλου», προκειμένου να στεγασθούν υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διά του ΤΕΘΑ, ως ιδιοκτήτης των ακινήτων, σύντομα θα προχωρήσει στην υπογραφή σχετικών συμβάσεων, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αξιοποιώντας παράλληλα την ακίνητη περιουσία του, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου