3.5.11

Σαχινίδης σε Νάντια: «76 εκ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών»

Με την υπ’ αριθμόν 4204/15-03-11 αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, είχε θέσει υπ’ όψιν του Υπουργείου Οικονομικών τον κίνδυνο παύσης της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας.
Σε απάντησή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι με την υπ’ αριθμόν 2/28051/4-4-2011 απόφαση μεταφέρθηκε ποσό 76 εκατομμυρίων ευρώ στις αποκεντρωμένες διοικήσεις για κάλυψη υποχρεώσεων από μεταφορές μαθητών παρελθόντων ετών.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε την ανησυχία της για τις εντεινόμενες πιέσεις των ΚΤΕΛ, τα οποία ωστόσο διεκδικούν νόμιμες οφειλές, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ο επιδιωκόμενος σκοπός όλων των μερών είναι η εξόφληση των ΚΤΕΛ και η απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες. Η Πολιτεία κάνει σαφείς προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται από την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. Το Υπουργείο αντιλαμβάνεται τις οικονομικές υποχρεώσεις των ΚΤΕΛ που «τρέχουν» και ανταποκρίνεται έστω και καθυστερημένα, αν και είναι γεγονός ότι αυτό συμβαίνει διαχρονικά και δεν είναι τωρινό φαινόμενο».

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Έχετε κάποιο θέμα και θέλετε να το δημοσιεύσουμε? Στείλτε το.

newsmessinia@gmail.com

Στείλτε τη μικρή σας αγγελία θα δημοσιευτεί άμεσα

Έχετε συνδεθεί στην σελίδα πριν:

Δευτερόλ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου