29.2.20

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ιταλία, εξαιτίας του κορονοϊού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ταξιδιωτική οδηγία, ζητά από όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, να επανεξετάσουν την απόφαση τους.
Ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Ιταλία, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε συνεννόηση με το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα λόγω του κορονοϊού.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και εκδόθηκε η οδηγία, στην Ιταλία υπήρχαν 888 κρούσματα κορονοϊού, με 21 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια ενώ όπως σημειώνει το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, 44 άτομα έχουν αναρρώσει.

    «Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έχει εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 3 για την Ιταλία» ανακοίνωσε το υπουργείο την Παρασκευή, συμπληρώνοντας πως «Το Κέντρο συνιστά την αποφυγή μη αναγκαίων ταξιδιών στην Ιταλία. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Κέντρου, για την πρόληψη του κορονοϊού, αν αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία».

Η γραμμή οδηγιών του Κέντρου περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, το πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή της χρήσης αντικειμένων με άλλους, όπως κούπες και διάφορα σκεύη.

Η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για διάφορες χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, με τους περισσότερους να αφορούν στην Κίνα και τη Νότια Κορέα. Στις ΗΠΑ μέχρι τώρα 62 άτομα έχουν εντοπιστεί να έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ κανένας Αμερικανός πολίτης δεν έχει χάσει τη ζωή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου