28.2.20

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού

Τι ανακοινώθηκε - Σύσκεψη με Κεραμέως 

Την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό για την πρόληψη του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Όπως είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης της νόσου στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι τα δείγματα από ύποπτα κρούσματα που εξετάστηκαν (80 στην Αθήνα και 31 στη Θεσσαλονίκη) είναι αρνητικά και τα κρούσματα παραμένουν τέσσερα. Ζήτησε παράλληλα σεβασμό στην ατομικότητα

Ακολουθεί σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας
Εν τω μεταξύ, την είσοδο του υπουργείου Υγείας πέρασε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, σε συνεργασία με τον υπουργείο Υγείας και αφού ακούσει τις απόψεις των επιστημόνων από τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, θα συναποφασίσουν για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
Σημειώνεται, ότι συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους συντάκτες Υγείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου