29.2.20

Η Τουρκία μοιράζει χάρτη σε εκατ. μετανάστες με οδηγίες εισόδου στην Ελλάδα

Η Τουρκία μοιράζει χάρτη με αναλυτικές οδηγίες σε μετανάστες. Η Ελλάδα προσπαθεί να σφραγίσει τα σύνορα με κάθε μέσο και τρόπο.

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται πλέον η χώρα καθώς οι τουρκικές Αρχές έχουν μοιράσει σε χιλιάδες εως εκατομμύρια αλλοδαπούς χάρτες σοκ με αναλυτικές οδηγίες εισόδου στην Ελλάδα.
Οι τουρκικοί χάρτες δείχνουν τα περάσματα στην ελληνική ενδοχώρα.Κατόπιν των δυσμενών αυτών εξελίξεων οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ με C 130 στον Έβρο.
Μια ακόμη απόδειξη της επίσημης εμπλοκής της Άγκυρας στην προώθηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα, είναι η ανάρτηση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στα αραβικά που δείχνει χάρτη με τις «διαδρομές» που οδηγούν από το τουρκικό έδαφος μέσω Ελλάδας στην Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στην ανάρτηση της η TRT στον αραβόφωνο λογαριασμό στο twitter εμφανίζει τον χάρτη ο οποίος οδηγεί σε τέσσερα ελληνικά νησιά και στον Έβρο.
Έτσι δίνεται ουσιαστικά το σύνθημα όχι μόνο στους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος αλλά και σε όλα τα κυκλώματα διακινητών ανά τον κόσμο, να κατευθύνουν τις ροές προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Καθώς μάλιστα και οι χθεσινές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα έγιναν με τουρκική «κρατική» στήριξη και χορηγία, δίνεται το σύνθημα ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει όσους θέλουν να μετακινηθούν παράνομα προς την Ελλάδα.
Παρ’ ότι η ενίσχυση των δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι συνεχής από την Ελλάδα, την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι μετανάστες ταξιδεύουν από την ενδοχώρα της Τουρκίας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα με «τις ευλογίες» του Ερντογάν, προκειμένου να περάσουν σε ελληνικά-ευρωπαϊκά εδάφη.
Εκτός από τις Καστανιές και στα Ίπσαλα Τουρκίας ο αριθμός των μεταναστών έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ώρες, και πολλοί εξ αυτών χαράσσουν πορεία προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου