28.2.20

Ταραμοκεφτέδες από τον π. Επιφάνιο

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής φθάνουμε στο σημείο να μην ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε. Οι νηστίσιμες συνταγές που γνωρίζουμε εξαντλούνται γρήγορα ή κάποιες από αυτές δεν είναι ελκυστικές σε όλους, όπως τα όσπρια για τα παιδιά. 
Δοκιμάστε τους αγιορείτικους ταραμοκεφτέδες και εμπλουτίστε το σαρακοστιανό τραπέζι με ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα.
 Υλικά για 8 μερίδες 
7 έως 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 έως 3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθος
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μαυροπίπερο
Κύμινο
Ρίγανη
250 γρ. άσπρος ταραμάς (εάν δεν έχουμε, βάζουμε κόκκινο)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ή τριμμένη φρυγανιά)
1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα
Λάδι για το τηγάνισμα
Προσοχή: όχι αλάτι
Εκτέλεση συνταγής 
Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, αφού τους πλύνουμε πρώτα.
Βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή ταραμά, ψωμί, κρεμμύδια, σκόρδα, άνηθο, μαϊντανό, μπαχαρικά καθώς και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε κανονικά, όπως ζυμώνουμε το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό.
 Κατόπιν πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από μέσα και από έξω.
*Από το βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους» του μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού που θα βρείτε στο mountathos-eshop.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου