29.2.20

Συναγερμός στον Πύργο για την άφιξη κρουαζιερόπλοιου

Η άφιξη κρουαζιερόπλοιου την Κυριακή στο λιμάνι του Κατακόλου προερχόμενο από τη Γένοβα, θέτει σε εγρήγορση τις αρχές του Πύργου. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Πύργου: Τα όσα έχουν συμβεί σε κρουαζερόπλοια τις τελευταίες εβδομάδες, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και η αντιμετώπιση της κατάστασης αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου με στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε, πως οι πολίτες  οφείλουν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να λαμβάνουν τα μέτρα υγιεινής σε κάθε περίπτωση και να μην δημιουργούνται φαινόμενα πανικού.   Για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Κατάκολου είπε ότι το Υπουργείο Υγείας μετά την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είναι αρμόδιο για την  εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού και τόνισε ότι βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με το    ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένοντας νεότερα  στοιχεία και οδηγίες και πάντα σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές του Κατακόλου.

•    Σε κατάσταση «συναγερμού»  βρίσκεται και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, για την πιθανή εκδήλωση κρούσματος κορωνοϊού, μετά τα όσα σημειώθηκαν στην Ιταλία και έχουν θέσει τη γειτονική χώρα σε κατάσταση συναγερμού. Και επιπλέον τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο με 5.000 Ιταλούς στο Κατάκολο.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα, διεξήχθη άσκηση για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Πύργου, και όπως είχε δηλώσει ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας  Χρ. Χριστόπουλος «υπάρχει ετοιμότητα για οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου