28.8.09

Το μέλλον ανήκει στον Άρη

Ο Γερμανός μηχανικός Γέσκο φον Πουτκάμερ εργάστηκε πριν από 40 χρόνια για την αποστολή του πρώτου ανθρώπου στο φεγγάρι. Σήμερα δηλώνει πως το μέλλον ανήκει στον Άρη. Ο Γερμανός μηχανικός Γέσκο φον Πουτκάμερ γνωρίζει καλά τα του διαστήματος. Εργάστηκε για την πραγματοποίηση πολλών αποστολών και τώρα πιστεύει πως το μέλλον ανήκει στον Άρη. Η πραγματοποίηση όμως των μεγαλεπήβολων και φιλόδοξων αυτών σχεδίων βασίζεται καταρχάς σε πολιτικές αποφάσεις: «Κατά τη γνώμη μου τα σχέδια που εκπονήθηκαν επί Μπους για τη δημιουργία μιας διαρκούς βάσης στο φεγγάρι δεν θα υλοποιηθούν εξ ολοκλήρου.

Πολλοί βουλευτές του Κογκρέσου δεν κατανοούν τη μεγάλη σημασία ενός προγράμματος στη Σελήνη. Ο μέσος Αμερικανός διερωτάται ‘γιατί να ξαναπάτε εκεί, έχετε ξαναπάει;’. Εμείς όμως χρειαζόμαστε τη Σελήνη ως έναν ενδιάμεσο σταθμό για να πάρουμε νέες γνώσεις, να δοκιμάσουμε και να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες και οι μηχανικοί μας να αισθανθούν πιο σίγουροι για αυτό που κάνουν.

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να πάμε παραπέρα. Ο στόχος μας παραμένει όπως και παλιότερα ο Άρης».

Στόχος ο κόκκινος πλανήτης Βλέποντας όμως την οικονομική κρίση μπορεί κανείς να χρηματοδοτήσει αυτά τα σχέδια;

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το διάστημα είναι μέρος της αμερικανικής καθημερινότητας, όπως η Coca Cola και ο Μικυ Μάους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου