27.8.09

Τοκογλύφοι απήγαγαν επιχειρηματία στην Αχαία.

Τον τρόμο στα χέρια τοκογλύφων και ανθρώπων της νύχτας έζησε ένας 28χρονος επιχειρηματίας από την Ακράτα Αχαΐας, που έπεσε προχθές θύμα απαγωγής, καθώς δεν μπορούσε να καταβάλει άμεσα 30.000 ευρώ για χρέη του πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε πριν από ένα μήνα. Οι δοσοληψίες του αποθανόντος σήμερα πατέρα του επιχειρηματία με τον Αλβανό τοκογλύφο είχαν αρχίσει το 2006, όταν είχε λάβει από αυτόν 14.000 ευρώ και είχε υπογράψει επιταγές ύψους 18.000 ευρώ. Αν και αυτό το ποσό κατάφερε να το εξοφλήσει, ωστόσο αναγκάστηκε για δεύτερη φορά να απευθυνθεί στον 29χρονο Αλβανό τοκογλύφο λαμβάνοντας από εκείνον 24.000 ευρώ και υπογράφοντας επιταγές ύψους 30.000 ευρώ, τις οποίες αδυνατούσε να αποπληρώσει.

Το 2007 ο Αλβανός παύει να τον ενοχλεί, αφού το όνομά του εμπλέκεται σε υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης στην Ακράτα, από όπου τελικά φεύγει. Οι συγκεκριμένες επιταγές όμως καταλήγουν στα χέρια ενός εμπόρου από την Ελευθερούπολη Καβάλας, ο οποίος αναλαμβάνει εκείνος πια τον εισπρακτικό ρόλο. Πριν από ένα μήνα όμως ο επιχειρηματίας που είχε δανειστεί από τον Αλβανό άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, με αποτέλεσμα ο έμπορος της Καβάλας να ασκεί πλέον πιέσεις στον γιο του.

Ο τελευταίος τού είχε εξηγήσει ότι είναι αδύνατον να τον πληρώσει. Προχθές λοιπόν ο έμπορος από την Καβάλα έστειλε τέσσερα άτομα στην επιχείρησή του προκειμένου να τον πιέσουν για την καταβολή των χρημάτων. Τον οδήγησαν μάλιστα σε δύο συμβολαιογράφους για την υποθήκη του σπιτιού του, κάτι τελικά που δεν ήταν εφικτό, αφού υπήρχε ήδη υποθήκη. Στη συνέχεια απείλησαν τον 28χρονο λέγοντάς του ότι θα τον κρατούσαν όμηρο, εάν δεν τους κατέβαλλε άμεσα 15.000 ευρώ και αν δεν πλήρωνε το ποσό των 30.000 ευρώ στον επιχειρηματία.

Τελικά όλα έληξαν αισίως, ύστερα από τηλεφώνημα των απαγωγέων σε συγγενή του 28χρονου, καθώς είχαν ξεχάσει τις επιταγές στην επιχείρησή του. Εκείνος ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους κατάφεραν να ελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο εκ των εμπλεκομένων, ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου