29.8.09

Μπλόγκερ και ακτιβιστές διαδηλώνουν το βράδυ στο σύνταγμα

Δύο περίπου χρόνια μετά την κινητοποίηση για τα καμένα της Πάρνηθας, η διαδικτυακή κοινότητα κινητοποιήθηκε και πάλι την Παρασκευή, με στόχο την προστασία των καμένων δασικών εκτάσεων στη Βορειανατολική Αττική.

Μπλόγκερ και ακτιβιστές διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, ζητώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την οικολογική καταστροφή.

Τα αιτήματα των μπλόγκερ:

-άμεση κήρυξη ως αναδασωτέων όλων των καμένων εκτάσεων

- να μην υπάρξει κανένας αποχαρακτηρισμός καμένης έκτασης

- απόλυτη εφαρμογή της αρχής όπου ήταν δασός αν ξαναγινεί δάσος

- νομική ρύθμιση ώστε να δημευτεί κάθε αυθαίρετη ιδιοκτησία

- δημιουργία ενιαίου εθνικού επιστημονικού φορέα με αρμοδιότητα την πρόληψη - προστασία- διαχείριση των δασών

- απόσυρση του νόμου 3208/03 που πυροδοτεί τα εμπρηστικά συμφέροντα -απόσυρση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ

Στο μεταξύ, 100 ημέρες πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης και ακτιβιστές εγκαινίασαν την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη εκστρατεία του κόσμου κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η καμπάνια με τίτλο «ΤικΤακ ΤικΤακ», που παραπέμπει στον ήχο του ρολογιού καθώς η ημέρα της συνόδου πλησιάζει, περιλαμβάνει δράσεις, όπως διαδηλώσεις και διαφημίσεις στο ίντερνετ.

Μεταξύ άλλων, οι ακτιβιστές παρουσίασαν πώς οι άνθρωποι στα αναπτυσσόμενα κράτη υποφέρουν ήδη από την υπερθέρμανση και πώς μία μετάβαση στις «πράσινες» θέσεις εργασίας θα μπορούσε να συμβάλει στην έξοδο από την ύφεση.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν οργανώσεις όπως η Greenpeace, το WWF, η Christian Aid, η Oxfam, η UNICEF και διεθνή συνδικάτα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου