25.8.09

Βαθμολογικές βάσεις στα τμήματα και τις σχολές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Από τις 10 το πρωί έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογικές βάσεις στα τμήματα και τις σχολές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Επίσης έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ (http://www.ana-mpa.gr/websites/basies2009/index.html

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλε μηχανογραφικό δελτίο ανήλθε φέτος σε 92.426.

Συνολικά εισήχθησαν στα πανεπιστήμια, στις ανώτατες εκκλησιαστικές σχολές, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και στις Ακαδημίες Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού 68.794 ενώ το 2008 εισήχθησαν 68.224.

Φέτος αυξήθηκαν κατά απόλυτο αριθμό οι εισαγόμενοι σε σύγκριση με το 2008. Παρατηρείται επίσης σαφής αύξηση του ποσοστού επιτυχίας των υποψηφίων - επιτυχόντων κατά 4,4% συνολικά.

Αναλυτικότερα όσον αφορά στο "ποσοστό 90%" δηλαδή της πλειοψηφίας των υποψηφίων, η αύξηση ξεπερνά το 4% ενώ στο "10%" η αύξηση που καταγράφεται είναι 1%.

Σημαντική είναι και η αύξηση των επιτυχόντων κατά 19% η οποία παρατηρείται στα ημερήσια Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) και στα Εσπερινά ΤΕΕ κατά 7% και στα Εσπερινά Λύκεια κατά 3,5%.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες και στην ΑΣΠΑΙΤΕ θα γίνουν από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου 2009.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα οριστεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου